In cazul in care nu suferi de nicio afectiune care sa determine medicul sa iti recomande nasterea prin cezariana, va trebui sa cunosti ca nasterea prin cezariana presupune anumite complicatii.
Intr-un cuvant, chiar daca in acest mod iti este mult mai comod sa scapi de durerile travaliului va trebui sa cunosti ca dupa nasterea propriu-zisa nu vei fi vindecata complet, ci vei mai resimti anumite stari dureroase ca urmare a inciziei efectuate de catre medici. Cu toate acestea cezariana nu este o durere peste care sa nu poti sa treci…
In cazul in care ghinionul te va urmari, nasterea prin cezariana va putea aduce odata cu ea anumite complicatii destul de grave. Printre complicatiile nasterii prin cezariana putem aminti hemoragia, aparitia unor infectii la nivelul uterului, afectiuni ale vezicii urinare si rinichilor, afectiuni pulmonare, prezenta cheagurilor de sange la nivelul plamanilor sau picioarelor, afectarea unor organe interne ca urmare a efectuarii inciziei.
De aceea, inainte de a te prezenta la maternitate pentru nasterea prin cezariana va trebui sa iei, potrivit indicatiilor medicale, anumite suplimente pe baza de fier intrucat in timpul operatiei vei pierde suficient de mult sange incat sa devii anemica.
Cu toate ca nu este o regula, prima cezariana aduce odata cu ea si cea de-a doua cezariana. Asa ca, in cazul in care iti vei mai dori un bebelus, mai mult ca sigur medicul iti va recomanda sa nasti tot prin cezariana. In cazul in care uterul este refacut si nu prezinti riscul major de fisura uterina in timpul nasterii, medicul isi poate da acordul sa nasti pe cale naturala. Cu toate acestea, nasterea vaginala dupa nasterea prin cezariana va trebui analizata mult mai profund in asa fel incat nici mamica si nici bebelusul sa nu fie supusi vreunui pericol.
In cazul in care medicul a efectuat incizia verticala pot exista suficiente sanse de a se rupe mai usor in cazul in care purtati in pantec alt copil.
In timpul nasterii prin cezariana, bebelusul nu se va mai forta sa vina pe lume urmand canalul stramt al nasterii – moment in care isi va elibera lichidul amniotic din plamani. Acesta este oarecum mai plapand, dar nu vor fi prezente semne de ingrijorare intrucat atentia acordata de personalul medical bebelusului va fi destul de mare.