In cea de-a doua luna de la nastere, micutul tau va face salturi destul de marete in propria sa dezvoltare.
Este perioada in care isi va putea tine pentru prima data capul, pentru mai mult decat cateva minute. Cu toate acestea, nu stati fara grija si continuati sa ii sustineti in continuare capusorul, fiind destul de plapand. De aceea, statul pe burtica il va ajuta la intarirea muschilor pentru sustinerea capusorului.
Te va putea urmari cu privirea, atat pe tine, cat si pe cei din jurul sau. Va privi fix anumite obiecte, cat mai viu colorate, va reactiona la zgomote, la cantece, la diverse sunete linistitoare. In aceasta luna va putea urmari jucariile mai zgomotoase si mai viu colorate cu privirea. Cu toate acestea, vei putea fi sigura ca te va recunoaste dintr-o multime de alte personae.
Mainile si picioarele nu vor mai sta atat de flexate, te va putea prinde de mana atunci cand ii intinzi un deget. Pumnii bebelusului vor fi in continuare inca destul de stransi.
Daca vei sustine bebelusul, vei putea observa ca acesta va putea pasi. Cu toate acestea, nu trebuie sa va faceti iluzii desarte cu privire la mersul bebelusului intrucat acesta reprezinta un reflex primar al sugarului, mersul situandu-se undeva destul de departe, in apropierea varstei de un an.
Tot in aceasta perioada, bebelusul iti va zambi pentru prima data in mod constient intrucat la inceput acesta reactiona doar instinctiv, pe cand, din a doua luna de viata, sugarul este mai constient de ceea ce se petrece in jurul sau, reusind sa isi recunoasca proprii parinti.
Asadar, luna a doua reprezinta etapa de trecere peste perioada de acomodare din prima luna, perioada in care acum va veti sti mult mai in siguranta alaturi de sugar, reusind sa ii puteti descifra micile semne pe care acesta pare sa vi le spuna.
Articol realizat de Tatiana Tuţă