Dupa baita zilnica este indicat sa ii faci bebelusului tau masaj atat la picioruse, cat si la manute, dar si pe restul corpului, copilul pana la o luna fiind destul de incordat pe tot timpul zilei.
Pentru aceasta operatiune zilnica trebuie sa ai camera foarte bine incalzita de dinainte intrucat copilul va ramane dezbracat imediat dupa baita. Temperatura optima trebuie sa se incadreze intre un minim de 20-22 de grade Celsius. Totodata, in camera trebuie sa nu existe zgomote prea mari care sa il poata deranja pe bebelus. Nu vorbiti la telefon si incercati ca bebelusul dumneavoastra sa fie in centrul atentiei in acel moment. Vorbiti-i, mangaiati-l, zambiti-i, pentru ca asa va simti caldura materna.
Realilizarea masajului se va face cu ajutorul uleiului pentru bebelus sau cu ajutorul uleiului fiert si racit, de regula de masline.
Nu uita sa fii calma atunci cand te gandesti sa fii langa bebelus pentru demararea acestui procedeu, dar si pentru baita intrucat o stare de nervozitate va fi transmisa puiului tau in momentul masajului, acesta simtindu-se in nesiguranta in acele momente.
Un masaj complet trebuie sa dureze maxim 5-7 minute, durata acestuia variind in functie de dispozitia bebelusului. Daca bebelusul adoarme imediat dupa baita nu il fortati cu masajul intrucat va fi speriat. De asemenea, daca ii este foame dati-i sa manance intrucat daca incercati sa ii faceti masaj acesta va incepe sa planga destul de puternic, ceea ce il va determina sa urasca aceasta procedura si pe viitor.
Cu toate ca se recomanda masajul imediat dupa baita intrucat bebelusul este proapat spalat si foarte incalzit, noi va recomandam un alt tip de masaj, cel realizat inainte de baita zilnica. Uleiul cu care ii acoperiti corpul in timpul masajului va intra in pielea bebelusului, lasand-o sufiecient de incarcata, porii nemaiputand respire. De la acest lucru si pana la aparitia dermatitelor nu mai este decat un singur pas, pielea copilului avand mult de suferit.
Articol realizat de Tatiana Tuţă