Atunci cand ajungem la pediatru in primele zile de viata ale bebelusului, acesta ne comunica sa ii facem zilnic masaj. Cu toate acestea, nu ne specifica care este importanta acestui masaj si de ce trebuie facut cu regularitate.
Potrivit specialistilor, importanta masajului este una destul de mare. De regula, in momentul in care ne masam bebelusul vom stabili cu acesta o forma de comunicare. Se va simti in siguranta si ii va face placere sa stie ca in fiecare seara ii dedici o parte din timpul tau pentru a-l masa.
De asemenea, masajul ajuta la stimularea poftei de mancare si te va ajuta sa ii calmezi durerile provocate de colicii abdominali. Organele vitale vor putea fi stimulate in cazul in care il masezi in zona talpilor, mainilor si a gambelor.
Importanta efectuarii masajului este cu atat mai mare in cazul bebelusilor cu ceva defecte din nastere care pot fi corectate ulterior. Potrivit medicilor, aceste deficiente motorii vor putea fi corectate intr-o proportie de peste 50%.
In timpul efectuarii masajului este indicat sa il asociati cu efectuarea unor exercitii fizice intrucat acestea sunt benefice pentru relaxarea psihica si motorie a bebelusului. Nu putem contesta ca miscarea efectuata in timpul masajului regleaza digestia si circulatia si reduce durerile provocate de colicile abdominale.
In cazul in care bebelusul necesita anumite corecturi este important ca masajul sa fie efectuat de un specialist in kinetoterapie. Insa, daca bebelusul este perfect sanatos, masajul va putea fi efectuat de catre tine in fiecare seara inainte de baita.
Pentru ca masajul sa fie de calitate este important sa folosesti anumite uleiuri si creme hidratante pentru corp de cea mai buna calitate.