Atunci cand copilul acuza dureri abdominale este indicat sa mergeti de urgenta la medic. De regula, orice durere abdominala ce dureaza mai mult de o ora poate deveni extrem de periculoasa la copiii mai mici.
Asa ca, pentru a elimina orice urma de indoiala este indicat ca in momentul in care copilul acuza un anumit tip de durere abdominala sa ii luati temperatura corporala si sa il asezati lungit in pat, fara a-l forta sa mai manance.
De ce apar durerile abdominale?
In primele luni de viata durerile abdominale sunt destul de intense si apar ca urmare a colicilor abdominali. Devine din ce in ce mai alarmanta situatia in cazul in care acesta prezinta varsaturi sau este agitat. In acest caz, chemati de urgenta medicul.
Dupa varsta de un anisor, durerile abdominale pot deveni semnele aparitiei gripei sau faringitei, insa doar in cazul in care acestea sunt insotite de febra. In cazul in care suspectati o infectie in organism, aceasta va trebui insotita de varsaturi, diaree sau constipatie, dar si stare de greata.
Constipatia este o alta cauza pentru care copilul poate avea dureri abdominale. Durerea este din ce in ce mai intensa in cazul in care trece mai mult timp si copilul nu are scaun. De aceea, folositi supozitoare cu glicerina sau adresati-va medicului specialist.
Cu toate ca este destul de greu de crezut ca un copil sa fie stresat, de regula aceasta reprezinta o cauza destul de des intalnita pana si la cei mici. Din cauza acestui factor psihologic, copilul poate avea dureri abdominale intense. Din cauza stresului, stomacul poate fi destul de incordat ceea ce va crea o stare de tensiune si chiar dureri abdominale. De aceea, este indicat sa depistati cauza pentru care copilul este suparat sau stresat si sa incercati sa o eliminati.