In cazul in care v-ati hotarat sa deveniti parinti si ati renuntat deja la metodele contraceptive folosite incepeti sa va intrebati in cat timp puteti ramane insarcinata. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca o sarcina apare cu multa rabdare, fiind posibil sa treaca uneori chiar si cate un an de la primul contact sexual neprotejat.
Imediat ce v-ati decis va trebui sa renuntati la metodele contraceptive folosite pentru a avea succes. In acest caz organismul va reusi sa devina iarasi la fel de fertil ca mai inainte. Pastilele anticonceptionale presupun o perioada de cateva luni de acomodare. Cu toate acestea, prezervativele, steriletul si plasturele hormonal aplicat la nivelul pielii nu ii solicita organismului nicio perioada de acomodare, simpla renuntare la ele asigura sansele de a ramane insarcinata.
Din punct de vedere medical nu exista o anumita perioada in care sa puteti ramane insarcinata. Chiar daca exista anumite cupluri care au succes inca de la primele incercari, pot exista situatii la fel de frecvente in care femeia sa ramana insarcinata dupa o perioada mai mare de 12 luni de incercari constante. Potrivit studiilor, numai 12% dintre cuplurile fertile reusesc sa conceapa de la primul ciclul menstrual. Dupa primii doi ani de incercari permanente, sansele se reduc la jumatate.
Inainte de a trece la treaba este indicat sa cereti sprijinul medicului specialist care va poate da indrumarile necesare cu privire la modalitatile de a ramane insarcinata. In cazul in care le veti urma cu strictete veti putea ramane insarcinata mult mai usor decat va imaginati. Iar daca a trecut mai bine de un an de incercari permanente, iar medicul a prescris diagnosticul de infertilitate puteti incepe tratamentele de infertilitate.
Dupa varsta de 35 de ani este indicat sa va grabiti intrucat organismul nu va mai poate permite sa ramaneti insarcinata din punct de vedere fiziologic. Odata cu trecerea anilor ferilitatea feminina scade, iar sansele de a ramane insarcinata se diminueaza.