Datorita aportului lor marit de vitamina A, B, C si E, rosiile sunt recomandate a fi introduse in alimentatia copilului imediat dupa implinirea primului anisor de viata.
Pe langa aceste proprietati, rosiile mai contin mult fier, calciu, magneziu, potasiu si sodiu si sunt considerate a fi una dintre cele mai importante surse de antioxidanti din organism.
Rosiile in alimentatia copilului pot fi introduse imediat dupa implinirea varstei de un anisor si mai ales atunci cand acestea sunt produse in culturi ecologice. De aceea, incercati sa evitati sa ii dati copilului rosie pe timpul iernii intrucat acestea nu sunt destul de sanatoase si nu beneficiaza de aceleasi proprietati ca si cele care apar vara.
Cu toate ca rosia nu ii este copilului introdusa in alimentatie in mod direct, mai mult ca sigur odata cu inceperea diversificarii aceasta a fost prezenta in supe sau in diversele preparate sub forma de pasta sau bulion.
Rolul rosiilor in alimentatia copilului este deosebit de important. Iata cateva din cele mai importante afectiuni ce pot fi combatute cu ajutorul lor:
- Trateaza bolile cardiace;
- Combat obezitatea;
- Reduc colesterolul;
- Combat afectiunile sistemului osos;
- Combat constipatia;
- Ajuta in combaterea infectiilor urinare;
- Reduc starea de agitatie a copilului;
- Lupta impotriva infectiilor.
Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca rosiile vor trebui consumate cu prudenta si in combinatie cu alte alimente intrucat continutul lor este deosebit de acid ceea ce poate conduce catre afectiuni la nivelul stomacului sau chiar la aparitia ulcerului gastric.