Petrecerea concediului la mare impreuna cu copilul presupune o serie intreaga de pericole care pandesc siguranta copilului. Asa ca, odata ajunsi pe malul marii parintii incep sa se teama atat de arsurile solare, cat si de cea mai dramatica varianta – inecul.
Cu toate acestea, supravegherea copilului la plaja inseamna sa combati toate aceste pericole si sa te bucuri impreuna cu el de zilele insorite si de baia in apa marii.
Iata ce poti face pentru a-l feri pe copil de pericole la mare:
Arsurile solare pot fi combatute destul de usor in cazul in care incerci sa respecti un program de plaja potrivit. Potrivit specialistilor va trebui sa mergi pe plaja doar in intervalul 7-11 si 16-19. In tot acest timp razele soarelui nu sunt atat de puternice incat sa ii faca rau copilului. De asemenea, folosirea cremei de protectie solara specifica pielii copilului este la fel de importanta. Nu trebuie sa uitam nici de umbrela, sapca sau ochelarii de soare pentru a fi in deplina siguranta.
Inecul reprezinta cel mai grav pericol. Asa ca, incercati sa stati langa copil atunci cand intra in apa si nu il lasati niciodata singur pe plaja nesupravegheat intrucat poate fi incantat de o anumita jucarie si sa intre in apa. In plus, curentii marini sunt deosebit de puternici si il pot rapune destul de usor.
Taieturile in scoici sunt destul de des intalnite. De asemenea, acestea pot fi si la fel de dureroase. Intotdeauna trebuie sa ai la tine fasa sterila si dezinfectant pentru a-i infasura rana copilului.
Muscaturile de meduze pot provoca alergii care pot conduce la aparitia socului anafilactic ceea ce va putea provoca decesul copilului. De aceea, este indicat sa stati in preajma copilului ori de cate ori acesta intra in apa.
Conjunctivita apare ori de cate ori copilul ia contact cu o sursa de apa infectata. Asa ca, la mare copiii pot capata astfel de probleme, devenind un real pericol pentru sanatatea oculara.