– 2 cani de apa;
– 1 cana de ulei;
– 2 cani de faina;
– 8-10 oua;
Se amesteca pe foc incinsa 2 cani de apa cu o cana de ulei. Cand va da in clocot se va adauga si faina treptat. Se lasa compozitia la rece, dupa care se vor adauga pe rand ouale. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se vor aseza gogosile de eclere, cu distanta intre ele, ajutandu-va de o forma de ornate torturi.
Se baga la cuptor circa 20-25 de minute, dupa care se scot si se vor taia pe lung, in partea de mijloc, umplandu-se golul format in urma coacerii cu crema de vanilie. La sfarsit se adauga deasupra o glazura de ciocolata pentru ornat.
Crema:
Ingrediente:
– 6 oua;
– 8-10 linguri de faina;
– 1kg lapte;
– 2 cani de zahar;
– 1 pachet unt sau margarina;
– esenta de vanilie;
– zahar vanilat.
Se vor pune intr-o cratita ouale, zaharul, zaharul vanilat, laptele si faina, amestecandu-se in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se va pune pe foc mic pana se ingroasa. La sfarsit se adauga margarina si esenta de vanilie.
Pofta buna!
Articol realizat de Tatiana Tuţă