Blatul: 4 galbenusuri, 140 g.zahar pudra, coaja rasa si zeama de la o portocala, 140 g nuci date prin masina, 4 albusuri, pesmet alb (facultative), un praf de sare.
Crema: 2 galbenusuri, zeama unei portocale, 40 g. zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat, 3 linguri de vin alb, 250 g. frisca.
Glazura: 200 g zahar pudra, zeama unei jumatati de portocala.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra sis are pana cand amestecul creste si se albeste. Se picura cate putin din zeama de portocale, se adauga si coaja rasa, apoi nucilele date prin masina si albusurile taiate spuma. Daca se constata ca este prea moale compozitia, se adauga putin pesmet alb cernut fin.
Se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu hartie si se coace la foc moale.
Pentru crema, se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul pudra, se adauga cate putin zeama de portocala, apoi zaharul vanilat si vinul. Se amesteca bine si se fierbe la bain-marie, dar fara sad ea in clocot.
Cand se ingroasa, se pune la rece, apoi se amesteca cu frisca.
Blatul rece se taie in doua sau trei si se umple cu crema preparata, iar pe deasupra se pune urmatoarea glazura:
200 g zahar pudra se amesteca cu zeama de la o jumatate de portocala. Se picura apa fierbinte pana se obtine un sirop gros, care se toarna peste tort. Acesta se tine cateva clipe la gura cuptorului pentru a capata luciu. Se garniseste cu felii de portocala date prin sirop de zahar.
Pofta buna!