100 g de costita sau slanina afumata, 1 ceapa, 1 praz, 1 morcov, 1 telina, ½ varza, 2 rosii, cateva pastai de fasole, putina mazare, 2 catei de usturoi, 4 linguri de orez, busuioc, hasmatuchi, sare, piper.
Costita se taie in cubulete cat mai mici si se pune intr-o tigaie, la foc mic, sa se topeasca putin, impreuna cu ceapa si prazul (numai partea alba) taiate marunt. Dup ace s-au calit se adauga 2 litri apa, sare, putin piper si se lasa sa fiarba. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul, telina, varza, toate taiate fideluta – si rosiile curatate de pielita si tocate. Dup ace au fiert 25 de minute la foc mic, se adauga fasolea rupta in bucatele, mazarea, orezul curatat si spalat si se mai lasa sa clocoteasca incet de tot aproape o ora. Inainte de a se servi, se adauga inca o lingurita de costita toccata foarte marunt, care s-a framantat cu 2 catei de usturoi zdrobiti ca pentru mujdei, putin busuioc si hasmatuchi.
Supa Minestrone se poate pregati cu toate legumele de sezon.
Pofta buna!