Atunci cand vei reusi sa simti miscarile bebelusului tau te poti considera o mamica implinita si fericita. In tot acest timp ai sperat ca bebelusul sa iti dea un semn ca ii este bine, sa ii cunosti modul in care incepe sa se miste in interiorul uterului tau. Si uite, ca s-a si intamplat…
Prima miscare a bebelusului va putea fi resimtita in jurul saptamanilor 18-20 in cazul in care esti la prima experienta de acest gen. Initial, miscarea va putea fi asemanata unor “fluturasi” prezenti in zona stomacului sau cu o reactie asemanatoare cu momentul in care esti atat de indragostita de cel de langa tine sau cu momentul in care iti este foame.
Miscarile bebelusului apar ca o reactie absolut normala a propriei sale dezvoltari. Acesta sare, face tumbe tocmai pentru ca sistemul sau muscular sa se dezvolte. Si cu atat mai mult cu cat acum, la inceput, are suficient de mult loc in burtica ta. Pe masura ce vei ajunge spre sfarsitul perioadei de sarcina, miscarea bebelusului nu va mai fi resimtita atat de des, insa atunci cand bebelusul ajunge sa se miste o va face cu toata puterea, incat vei putea chiar fi trezita si din timpul somnului.
De asemenea, miscarea bebelusului va putea fi o reactie si la emotiile tale. Ori de cate ori esti stresata sau esti bucuroasa vei ajuge sa ii simti miscarea bebelusului din burtica.
Medicii sunt de parere ca ori de cate ori ai putin timp la dispozitie este indicat sa ii vorbesti bebelusului, sa ii canti si sa ii spui cate o povestioara. Discutiile dintre mama si bebelusului inca nenascut, din mediul intrauterin, vor determina o apropiere intre cei doi imediat dupa nastere.
Monitorizarea miscarilor bebelusului este deosebit de importanta. La fiecare consult medical, mai mult ca sigur ti se vor adresa intrebari referitoare la miscarile bebelusului din burtica. Ori de cate ori ai senzatia ca nu ti-ai mai simtit bebelusul pentru o perioada de pana la 24 de ore este indicat sa te adresezi medicului si sa soliciti efectuarea unei ecografii abdominale pentru vizualizarea starii sale de sanatate.