Savureaza o mancare turceasca de vinete. Aici iti aratam cum poti prepara rapid aceasta mancare exceptionala.
4 vinete, 5 cepe, 1 catel de usturoi, 300 g rosii, sare, piper, 4 linguri de ulei, frunze de telina.
Cepele, taiate pestisori, se auresc in ulei, la care se adauga rosiile rupte in bucati mici, usturoiul pisat, sarea si piperul. Cratita se lasa la foc mic, pana ce scade destul din sosul lasat de rosii. Vinetele intregi se oparesc timp de 7-8 minute in apa clocotita si sarata, apoi se rup, dar nu complet, in lungime, in trei locuri si se introduce umplutura de rosii. Vinetele legate cu frunzele de telina – oparite in prealabil in apa clocotita – se aseaza intr-o cratita cu putin ulei. Restul de umplutira se toarna pe deasupra si se lasa cratita la cuptor, la foc mic, aproape o ora. Mancarea se poate servi rece sau calda.
Pofta buna!