Cercetatorii australieni au descoperit ca exista doua forme diferite ale autismului.
Oamenii de stiinta sustin ca primul tip implica existenta unor anomalii cerebrale, precum dimensiunea sporita a creierului. De obicei, copiii care au aceasta forma de autism incep sa prezinte simptome de la varsta de 18 luni.
Tulburarile de sistem imunitar sunt specifice celui de-al doilea tip de autism.
Cercetatorii au asemanat descoperirea lor cu cea facuta de medici in 1960, cand acestia si-au dat seama ca exista mai multe feluri de cancer. Specialistii spera ca vor putea sa gaseasca metode individualizate de tratare a autismului, informeaza LiveScience.com.
“Scopul nostru este sa fim in stare sa le spunem parintilor de ce tip de autism sufera copilul. Pana acum tot ce am fost capabili sa le zicem este ca micutul are autism”, a declarat coordonatorul cercetarilor, David Amaral, psihiatru la University of California Davis.
“Descoperirea este cruciala deoarece ne ofera posibilitatea sa personalizam terapia. De exemplu, daca un copil are forma imuna a autismului, atunci vom incerca sa-l ajutam, in primul rand, prin manipularea sistemului imunitar”, a continuat prin a spune Amaral.
David Amaral si-a inceput cercetarile in anul 2006. Specialistii din echipa sa au luat in considerare numerosi factori care contribuie la aparitia autismului – marimea creierului, elemente genetice, influentele mediului, relateaza www.modista.ro.
Pe langa cele doua tipuri deja identificate, cercetatorii spera sa descopere si alte forme de autism.