Odata cu evolutia sarcinii vei intampina probleme la nivelul parului si a pielii. Acestea se datoreaza excesului de hormoni din organism. Pielea va deveni mai aspra si mai uscata, putand aparea chiar vergeturi, puncte rosii, iar parul isi va pierde din sanatate si revigoranta, devenind mai putin stralucitor. Vei putea fi dezamagita de caderea masiva a parului.
Daca dupa nastere te astepti la adevarate minuni, nu este chiar asa. Totul va reintra in normal la nivelul pielii si a parului treptat, in cateva luni de zile. Dupa nastere vei constata ca acesta nu va mai cadea ca inainte, devenind mai puternic pe zi ce trece.
Diversele lotiuni existente pe piata vor putea ajuta la reechilibrarea structurii epidermei si a parului dupa nastere. Folosirea unui sampon impotriva caderii parului va putea stopa acest proces. Nu folosi sampon din exces, dar incearca intotdeauna sa te speli pe par regulat, de mai multe ori intr-o saptamana intrucat il vei regenera.
Dupa spalare nu folosi foenul intrucat va usca firul de par, provocand reactii adverse cresterii acestuia. Placa de par sau vopsitul sunt contraindicate si dupa nastere pentru mai bine de 7 luni de zile.
Vei putea ajuta cresterea sanatoasa a firului de par prin alimente bogate in fier, vitamina B, zinc. Asadar, consumati nuci, seminte de dovleac, paine, pui, peste, oua si multe fructe si legume proaspete.
Regenerarea pielii este un proces de durata, de mai bine de 4-5 luni. Retentia de apa si sare din timpul sarcinii va fi diminuata imediat dupa nastere, ceea ce inseamna ca pielea va fi destul de uscata si aspra. Utilizati intotdeauna creme de hidratare in orice moment al zilei, dar si cremele antivergeturi ce pot fi folosite si dupa nastere. Nu uitati ca o buna hidratare a organismului va ajuta la restabilirea flexibilitatii pielii, recapatandu-si aspectul normal.
Articol realizat de Tatiana Tuţă