Inca din primele sapatamani de viata, bebelusii sunt tentati sa isi duca manutele catre gurita cu scopul de a-si descoperi aceasta regiune a corpului. De aceea, atunci cand le veti aplica crema protectoare impotriva razelor solare este recomandat ca la baza acesteia ca preparare sa stea oxidul de zinc sau dioxidul de tetaniu, la fel de eficiente in protectia pielii bebelusului pe timpul verii.
Cele doua componente ale unei astfel de creme de protectie solara nu sunt nocive pentru bebelus, avand aceleasi abilitati ca si alte creme asemanatoare, cu compusi diferiti. Astfel, introducerea manutelor bebelusului in gurita nu va mai reprezenta o problema cauzata de o astfel de ingerare.
Cele doua componente protejeaza pielea bebelusului imediat dupa aplicare, comparativ cu alte lotiuni de acelasi gen unde sunt necesare cateva zeci de minute pentru absorbtia stratului de crema in piele. Pentru a fi totusi sigur de sanatatea copilului tau, nu aplica niciodata crema pe intreagul corp al celui mic, fiind necesara realizarea unui test de sensibilitate. In acest mod va trebui sa aplici un strat fin de crema intr-o anumita regiune a corpului si sa observi daca reactia este absolut normala sau daca apar mancarimi sau o inrosire a regiunii unde a fost aplicata crema. Daca aceste observatii apar imediat, renunta la acel tip de lotiune si cauta altul intrucat bebelusul tau este alergic la acel produs achizitionat.
Lotiunea achizitionata trebuie sa aiba inscriptionata un factor de protectie de peste 30 sau 50 intrucat epiderma bebelusilor este foarte sensibila si subtire. Chiar daca mergeti intr-un mediu in care soarele pare sa isi faca simtita destul de bine prezenta, cum ar fi in concediu la mare, nu aplicati lotiunea unui bebelus ce nu a implinit inca sase luni de viata.
Si nu uitati sa verificati daca pe ambalajul lotiunii este specificata protectia impotriva razelor UVA/UVB, destul de nocive pentru distrugerea stratului subtire al pielii si pentru aparitia de maladii destul de grave. O lotiune bazata pe componente de oxid de zinc sau dioxid de tetaniu, avand ca adaos in compozitie Vitamina E ajuta in mod eficient pielea bebelusului, prevenind arsurile solare, dar si efectele adesea distrugatoare ale soarelui.