Chiar daca uneori orele de joaca par a fi pentru tine destul de obositoare, nemaiavand energia de altadata, copilul se va simti in largul sau in tot acest timp. Orele de joaca vor ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului dumneavoastra atat din punct de vedere fizic, cat si emotional sau psihic.
Odata ce acesta va creste joaca va deveni pentru el mult mai constienta, punandu-si in valoare calitatile si imaginatia de care dispune. Astfel, dezvoltarea sa cognitiva va fi pe zi ce trece mai bine pusa in valoare de catre cel mic.
Tipurile de joaca difera de la copil la copil. Unii vor prefera joaca cu ceilalti copii, relationarea cu acestia, altii se vor juca cu jucariile proprii in casa, fixandu-si mai bine imaginatia.
De asemenea, veti putea observa faptul ca acestia isi vor putea inchipui ca sunt doctorite in cazul fetitelor sau politisti in cazul baietilor. Un asemenea demers va ajuta in fixarea cat mai bine a calitatilor de care dispun cei mici in momentul jocului respectiv. Intr-un astfel de mod ei vor dovandi anumite roluri. Veti putea observa faptul ca copilul dumneavoastra isi va exploata la maxim imaginatia, fiecare mic detaliu capatand o semnificatie aparte, chiar si o mica frunza gasita pe strada va putea fi folosita in jocul sau, avand o simbolistica aparte.
Implicarea parintilor in orele de joaca a celor mici ii va distra destul de mult, acestia de-abia asteptand momentul in care isi vor putea imparti activitatile de acest fel cu parintii lor. De asemenea, nu trebuie sa va lasati observat de cel mic atunci cand sunteti obosit, incercati sa fiti cat mai vesel si mai dezinvolt, dezvaluindu-va calitatile copilului din dumneavoastra. Nu trebuie totusi sa ii acaparati intregul timp de joaca intrucat va fi in detrimentul sau. Incercati sa il lasati sa isi creeze un cerc de prieten si nu va implicati niciodata in activitatile lor intrucat s-ar putea simti stingher in fata celorlalti. Nu trebuie sa uitati totusi ca orele de joaca trebuiesc totusi intrerupte pentru odihna, orele de somn fiind obligatorii pentru un copil in crestere.
Articol realizat de Tatiana Tuţă