Familylab Romania si Casa Editoriala Ponte din Bucuresti au placerea de a anunta aparitia primului titlu tradus in limba romana a celebrului autor danez Jesper Juul: „Acesta sunt eu. Tu cine esti? – Limite, apropiere si respect intre adulti si copii“
Jesper Juul, nascut in 1948 in Danemarca, terapeut familial, consilier conflictual si autor. Pana in 2004 a condus Institutul Kempler din Scandinavia in Odder, Danemarca pe care l-a infiintat in anul 1979.
Jesper Juul a dezvoltat o forma proprie de consiliere parentala: interventii pe termen scurt cu intreaga familie, orientata pe actiune si practica. Scopul muncii sale este sa sustina potentialul parintilor in educarea copiilor fara a le da retete sau patente.
Jesper Juul este autorul a peste 20 de volume, traduse in numeroase limbi precum si fondatorul si conducatorul retelei Familylab International.
Jesper Juul este intre timp o voce de nelipsit in discursul pedagogic si familial international. Central pentru munca si viziunea lui Juul este atitudinea de „echidemnitate“ a dialogului prin care nevoile tuturor membrilor de familie sa fie satisfacute.
VOCI DIN PRESA STRAINA:
„Regele care ii intelege cel mai bine pe copii, Jesper Juul, cere parintilor sa lase educarea copiiilor si sa se comporte mai degraba ca niste turnuri de veghe – ceea ce nu e mereu un lucru usor.“ (Ziarul DIE ZEIT, 20.11.2012)
„Jesper Juul – o oaza de calm in discutiile incinse pe marginea cresterii copiilor. Acesta le recomanda parintilor sa fie in primul rand autentici: „Copiii nu vad o problema in greselile noastre, atata timp cat le putem recunoaste“. (Süddeutsche Zeitung – 07.05.2012)
„Jesper Juul e Papa Calmului in cresterea copiiilor“ (FAZ, 06.05.2012)
Extras din „Acesta sunt eu. Tu cine esti?“
„Abrogarea principiala a violentei in relatia dintre adulti si copii a lasat in urma ei un vacuum pentru umplerea caruia toti parintii experimenteaza zilnic diferite metode. Unii exerseaza principiile democratice – si de multe ori sfarsesc blazati de discutiile interminabile. Altii iau dorintele sau refuzurile copiilor drept fir conducator al vietii de familie – ajungand in cele din urma intr-o stare de deruta. Unii parinti lasa copiilor responsabilitatea, atunci cand aceasta nu poate avea consecinte importante – si, in final, ajung sa fie antrenati in epuizante lupte pentru putere. Pentru altii este atat de important sa ofere copiilor spatiu si atentie, incat, in cele din urma, nu mai au loc pentru ei insisi si propriile necesitati.
Toate aceste experimente sunt necesare pentru ca adultii sa invete sa-si foloseasca puterea mai constructiv decat au putut-o face generatiile anterioare. Iar experimentarea diferitelor principii nu dauneaza nici copiilor si nici adultilor; nici macar atunci cand experimentul esueaza. Abia cand se impotmolesc in insatisfactii si nu mai pot schimba directia, incep, atat copiii cat si parintii, sa se simta nemultumiti.
Conflictele dintre parinti si copii nu sunt un semn ca parintii n-ar face fata cresterii copiilor, ci sunt utile pentru ca ambele parti sa invete cate ceva. Intr-o familie sanatoasa, insa, responsabilitatea pentru calitatea conflictelor revine parintilor. A lasa vina pe umerii copiilor este lipsit de responsabilitate si nu poate genera decat noi conflicte si mai distructive”
Lansarea de carte si Workshop pentru parinti „Acesta sunt eu. Tu cine esti? – Limite, apropiere si respect intre adulti si copii“ cu trainerul Familylab Raluca Jacono
Libraria Carturesti Verona, in data de 28.05.2013, ora 19:00
Programul propus – prezentarea cartii, fragmente din carte si discutia cu publicul – parintii pun intrebari si Raluca raspunde.
Raluca Jacono, consilier de origine romana, lucreaza din 2008 alaturi de Jesper Juul la imbunatatirea relatiilor din cadrul familiei. Membra in conducerea Familylab International, trainer la Familylab Austria si liderul Familylab Romania.
Avem placerea sa va prezentam munca si experienta noastra de peste 30 de ani si in Romania, prin evenimentele Familylab adresate parintilor, educatorilor si cadrelor didactice, psihologilor precum si altor profesionisti care lucreaza cu familia si vor sa cultive o relationare mai buna intre adulti si copii.