[imagebrowser id=1383]Inteligenta copilului poate fi transmisa ereditar de la parinti, insa poate fi, in acelasi timp si stimulata prin diferite tipuri de activitati.
Cu toate ca timpul pare uneori prea scurt pentru fiecare dintre noi, in realitate copiii trebuie sa efectueze zilnic anumite activitati ce le pot stimula inteligenta. Pentru ca aceste teluri sa poata fi atinse, parintii trebuie sa urmareasca talentul copilului catre un anumit domeniu si sa incerce sa exerseze acolo unde cel mic indrageste cel mai mult.
Prin lectura, desen, jocuri educative si chiar prin jocuri pe calculator, parintii pot stimula inteligenta copilului.
Lectura zilnica este foarte importanta pentru ca micutul sa poata beneficia de un coeficient de inteligenta destul de ridicat. Atunci cand copilul este prea mic si nu cunoaste inca taina literelor, aceasta sarcina ii revine mamei ori tatalui. Cu timpul, atunci cand copilul ajunge la scoala, parintii ii pot sugera un anumit tip de lectura si ii pot procura cartile preferate. Lectura zilnica ajuta la dezvoltarea personalitatii copilului, intarirea imaginatiei, dar si la imbogatirea vocabularului si insusirea regulilor de pronuntie si scriere a cuvintelor.
Desenul le imbogateste spiritul creativ, imaginatia, dar si pasiunea pentru arta si frumos.
Jocuri precum puzzle, cuburile, lego, sahul sunt foarte importante pentru inteligenta copilului. In plus, acesta va deveni mai atent, isi va cultiva imaginatia si creativitatea, va reusi sa faca anumite conexiuni logice intre piesele componente.
Jocurile pe calculator pot aduce un plus de valoare inteligentei copilului. Unele dintre ele sunt educative, stimuland atentia, imaginatia, memoria si gandirea, transformandu-i in buni strategi. Cu toate acestea, copilul nu trebuie lasat sa isi petreaca majoritatea timpului in fata calculatorului, parintii trebuind sa fie fermi si sa le stabileasca un anumit program pe care vor trebui sa il respecte si sa selecteze jocurile cu caracter violent.