Adoptia unui copil reprezinta un eveniment de mare insemnatate in orice familie. Pe langa mult curaj, adoptia reprezinta si un fapt de mare importanta morala.
Cu toate acestea, nu putini sunt cei care se intreaba cum anume se va schimba viata lor odata cu adoptia unui copil sau cum anume se va comporta acesta in familia cea noua? Va reusi, oare, sa se integreze in noul mediu sau va mosteni genele familiei firesti?
Chiar si asa, odata ce v-ati decis sa adoptati un copil va trebui sa intelegeti ca legatura care se va forma intre voi si copilul pe care va doriti sa il infiati nu este deloc de neglijat. Cu alte cuvinte, veti ajunge sa il iubiti asemenea propriului vostru copil, iar educatia pe care i-o veti oferi in familie pana in momentul in care va deveni adult va fi suficienta sa va urmeze caracterul propriu si sa nu mai existe niciun temei de comparatie cu parintii firesti, care l-au abandonat intr-un orfelinat.
Insa, fiecare familie are propriul sau mod de a gandi. Unii isi doresc sa infieze un copil mai mic, iar altii un adevarat adolescent. Integrarea in familie poate parea extrem de dificila mai ales in cazul unui copil mai mare, care a trecut prin anumite stari neplacute la orfelinat si cunoaste ca parintii l-au abandonat.
La fel de posibil este ca odata ce si-a cunoscut parintii firesti, naturali, copilul sa le poarte un sentiment de apropiere sufleteasca, de iubire, fata de acestia, dorindu-si sa-i vada din cand in cand. Nu va trebui sa ii interziceti un astfel de lucru intrucat copilul infiat va va pretui mult mai mult decat pe cei care l-au abandonat, insa, chemarii sangelui nu ai cum sa i te impotrivesti vreodata.