[imagebrowser id=1065]Inca din primele clipe de la nastere micutul va fi evaluat clinic de catre medici. Examinarea sanilor nou-nascutului este o procedura medicala necesara pentru depistarea din timp a eventualelor afectiuni endocrine ale copilului.
Cu alte cuvinte, examinarea sanilor nou-nascutului este obligatorie indiferent daca exista sau nu o suspiciune de dereglare hormonala. In cazul in care parintii observa o marire in volum a glandelor mamare a nou-nascutului se recomanda ca acestia sa se adreseze medicului specialist in vederea unor investigatii suplimentare.
Marirea in volum a glandelor mamare poate aparea atat in cazul fetitelor, cat si al baieteilor. Aceasta poate fi semnul unor dereglari endocrine sau al unor formatiuni tumorale.
In vederea diagnosticarii afectiunii medicii vor palpa zona sensibila, iar in cazul unor suspiciuni se va trece la examinarea ecografica. In acest fel, specialistii isi vor da seama daca este vorba de acumularea de tesut adipos gras la nivelul sanilor sau de o dereglare hormonala.
Pot exista situatii in care fetita sa aiba sanii putin umflati inca din momentul nasterii. Acest lucru poate dura uneori pana la varsta de doi-trei anisori si poarta denumirea de mamoplazie infantila, insa nu este intotdeauna un lucru nociv. Cu timpul, odata ce fetitele se apropie de pubertate, glandele mamare se vor dezvolta, marindu-se destul de mult, facilitand in acelasi timp dezvoltarea canalelor galactofore.
Potrivit specialistilor, dezvoltarea glandelor mamare se poate dezvolta mult mai rapid decat ar fi firesc. Acestia sunt de parere ca printr-o alimentatie nesanatoasa, organismul oricui poate dezvolta o dereglare hormonala greu de remediat.
Examinarea sanilor nou-nascutului devine obligatorie inca din momentul nasterii sale, fiind necesara pentru evaluarea starii sale de sanatate.