[imagebrowser id=1536]Atunci cand vine ora mesei si trebuie sa il hranesti pe micutul tau, inainte de a-l lua din patut si a-l aseza pe scaunelul special pentru masa, trebuie sa te asiguri ca alimentele ce urmeaza a fi consumate nu pot produce alergii. Din pacate acest aspect este ignorat de unele mamici care nu stiu sigur ce alimente pot fi oferite copilasilor. La aceasta varsta, organismul lor este mai sensibil, iar un aliment necorespunzator ar putea determina efecte nedorite.
Ce reprezinta alergia alimentara la bebelusi?
Alergia alimentara la bebelusi presupune situatia in care corpul micutului este expus la un alergen (obtinut prin consumarea unui aliment) si care reactioneza prin intermediul unor simptome considerate alergii (urticarie, mancarime).
Simptomele alergiei alimentare la bebelusi:
· mancarimea pielii
· inrosirea pielii
· dificultati respiratorii
· stare de disconfort
· umflarea buzelor/limbii
· diaree
· varsaturi
· tuse
Fiecare copil poate sa fie alergic la un anumit aliment, motiv pentru care specialistii recomanda ca bebelusul sa fie hranit cu un singur tip de aliment odata, pentru a putea identifica motivul pentru care micutul a dezvoltat o alergie alimentara. Totusi, exista cateva alimente care au o mai mare posibilitate sa ii determine o astfel de reactie bebelusului. Pentru a putea evita ca micutul tau sa sufere o alergie alimentara, noi iti vom prezenta care sunt acele alimente.
Alimente care provoaca deobicei alergii la copilasi:
· lapte
· pestele
· oua
· soia
· fructele cu coaja lemnoasa (arahide, nuci, migdale, alune de padure)
· graul
· crustacee
Tu cu ce il hranesti pe copilasul tau?