Alimentatia echilibrata a copilului ii poate aduce o portie de sanatate, considera nutritionistii.
Potrivit acestora, alimentatia are un rol esential in cresterea si dezvoltarea corecta a copilului, avand un rol esential in mentinerea unui organism sanatos. Cu alte cuvinte, tot ceea ce consuma copilul se va regasi in propria sa sanatate, precum si intr-o crestere frumoasa.
Alimentatia este importanta in mentinerea sanatatii copilului. Tocmai de aceea, copilul nu va trebui sa aiba niciun fel de limitare alimentara, insa va trebui, in acelasi timp, sa evite excesele culinare. In acest sens, copilul va trebui sa consume intr-o proportie egala atat fructe si legume, cat si proteine, glucide si carbohidrati – toate avand un rol hotarator in dezvoltarea corecta a copilului.
Chiar daca pare surprinzator, specialistii nu recomanda o restrictionare a carbohidratilor in alimentatia copilului. Acestia sunt de parere ca orice copil va putea consuma ponderat acest tip de alimente, fiind benefice pentru sanatate. Nu ezitati sa ii oferiti copilului paine, cereale, cartofi. Chiar si asa, in ultima perioada, carbohidratii sunt continuti de alimente cu un continut crescut de conservanti si aditivi. Tocmai de aceea, se recomanda consumul de paine integrala si cerealele integrale, mult mai sanatoase.
Proteinele asigura buna crestere a copilului. Acestea au un rol important in dezvoltarea sistemului osos si tesuturilor. Consumati, asadar, peste, carne de pui sau curcan, vita, lactate, oua, nuci si fasole.
Glucidele asigura buna functionare a creierului. Asa ca, nu ezitati sa ii oferiti copilului zahar, insa intr-o proportie destul de mica.
Fructele si legumele sunt importante pentru sanatatea copilului. Oferiti-i acestuia o gama diversificata de fructe si legume sezoniere.
Acizii grasi Omega 3 si 6 au un rol esential in dezvoltarea creierului si buna functionare a sistemului nervos. Nu ezitati sa ii introduceti in alimentatie ton, somon, nuci, seminte de dovleac.
Produsele din lapte ii asigura celui mic un aport destul de mare de calciu si vitamine, avand rol in dezvoltarea sistemului osos. Cu toate acestea, vitamina D va trebui asociata obligatoriu cu produsele lactate in vederea asimilarii calciului la nivelul sistemului osos.