[imagebrowser id=259]In timpul sarcinii, alimentatia gravidei reprezina cheia succesului pentru dezvoltarea corecta a bebelusului din burtica.
In cazul in care ai ramas insarcinata este de preferat sa ai in vedere mentinerea unui regim alimentar cat mai echilibrat. De aceea, din meniul zilnic al sarcinii nu vor trebui sa lipseasca proteinele, lipidele, glucidele, fibrele, vitaminele si mineralele, dar si multa apa.
Pentru dezvoltarea armonioasa a bebelusului din burtica, alimentatia din timpul sarcinii trebuie sa fie sanatoasa si echilibrata. La fiecare masa, gravida va trebui sa consume alimente sanatoase, preparate in casa, dar care sa ii asigure un necesar echilibrat al vitaminelor si mineralelor necesare sanatatii bebelusului.
Chiar daca multe gravide pornesc de la ideea ca trebuie sa se hraneasca pentru doi, in realitate o asemenea ipoteza este falsa intrucat bebelusul are nevoie de un regim alimentar echilibrat. Intr-adevar, nevoile alimentare ale gravidei sunt putin mai mari decat cele de dinainte de sarcina, cu circa 300 de calorii mai mult. Cu toate acestea, gravida nu va trebui doar sa adauge 300 de calorii pentru a considera ca a facut tot ceea ce a fost nevoie pentru dezvoltarea corecta a bebelusului, ci va trebui sa le culeaga cu grija din diferite alimente sanatoase.
Varietatea alimentelor reprezinta o obligativitate pe parcursul celor noua luni de sarcina. De aceea, pentru ca gravida sa reuseasca sa duca la bun sfarsit o sarcina sanatoasa este nevoie ca aceasta sa se hraneasca echilibrat si cat mai diversificat la fiecare masa. Viciile precum tutunul, dorgurile, alcoolul, sucurile acidulate cu cofeina vor trebui excluse de pe lista alimentelor consumate de gravida in sarcina, in cazul in care aceasta isi doreste un bebelus cu adevarat sanatos.
Desigur, fiecare luna sau saptamana a sarcinii impune regulile sale de alimentatie in functie de modul de dezvoltare a bebelusului din burtica. Vizitele la medic vor reusi sa iti ofere necesarul de informatii referitoare la alimentatia in sarcina pe luni sau saptamani. Suplimentele alimentare in sarcina pot fi adaugate in meniul zilnic potrivit recomandarilor medicului specialist care supravegheaza sarcina.
Foto: http://twodaymag.com / http://www.askamum.co.uk