Odata ce devenim parintii, fiecare dintre noi avem nevoie de o serie de indrumari si sfaturi legate de imbunatatirea dietei alimentare a copilului nostru. Trebuie sa ne asiguram ca hrana oferita de noi cuprinde tot ceea ce are nevoie copilul pentru a avea o dezvoltare sanatoasa.
Asa ca, pe langa calculul caloric trebuie sa avem in vedere numarul de proteine, lipide sau glucide continut de un aliment, dar si vitaminele si mineralele de care are nevoie copilul nostru acum sau mai tarziu.
Pentru a-i asigura un echilibru copilului este indicat sa incercam sa ii adaugam in meniul zilnic cereale, cartofi, legume, fructe, mese bogate in proteine si in calciu. Consumandu-le, copilul va beneficia de conditiile alimentare pentru a fi sanatos.
Daca va ganditi sa ii interziceti sa manance dulciuri sau chipsuri nu sunt convinsa ca veti si reusi. Spunandu-i ca nu este voie sa il consume, acesta va deveni curios si cu siguranta va gasi un prilej tocmai bun pentru a-l incerca. Inainte de a-i da voie sa consume alimentul pe care si-l doreste cu atata ardoare, dar care nu este tocmai unul sanatos, verificati daca a consumat meniul zilnic oferit de dumneavoastra. In acest fel, produsul respectiv nu va mai deveni atat de nociv.
Studii recente au aratat faptul ca in produsele de care sunt atrasi copiii exista un exces destul de mare de zahar, sare si grasimi, ceea ce determina incapacitatea acestora de a se concentra, obezitate, stare de agitatie si insomnii.
Cerealele si cartofii sunt necesare corpului pentru sursa acestuia de energie. Asa ca, nu ezitati sa consumati moderat paine integrala, orez, cereale si cartofi, paste. Cu un continut bogat de fibre, cerealele asigura celui mic necesarul de fier, magneziu si zinc, iar activitatea craniana va fi mult mai functionala decat de obicei.
Consumul de fructe si legume este foarte important ca urmare a faptului ca acestea constituie o sursa excelenta de vitamine si minerale. Asa ca, incercati sa ii diversificati copilului gama de fructe si legume.
Consumul de carne de pasare, peste, oua, lapte, nuci, seminte, legume si fasole asigura copilului necesarul de proteine esential in dezvoltarea muschilor, tesuturilor si a pielii.
Calciul mineral continut de alimente are un rol deosebit de important in structura osoasa si dentara atat a copilului, cat si a adultului. De aceea, consumul de oua, peste cu oase din conserva, nuci, legume verzi, cereale integrele si fructele uscate este recomandat de catre specialisti.