[imagebrowser id=1111]Alimentatia sanatoasa te ajuta sa ramai mai usor insarcinata. Chiar daca ne este greu sa ne imaginam modul in care reuseste alimentatia sa influenteze momentul aparitiei unei sarcini, in realitate pornind de la o dieta sanatoasa vom reusi sa ne atingem telul mult mai usor.
Fiecare cuplu ajunge la un moment dat sa isi doreasca sa devina parinti. Odata ce aceste dorinte apar in sufletul celor doi parteneri acestia par sa nu mai aiba niciun fel de rabdare, dorind sa isi tina bebelusul in brate cat mai repede cu putinta.
Alimentatia sanatoasa pe care o au cei doi in perioada de preconceptie grabeste aparitia unei sarcini. In plus, aceasta confera si siguranta nasterii unui bebelus perfect sanatos.
Pentru a reusi sa ramai mai usor insarcinata va trebui sa ai parte de o alimentatie cat mai diversificata. Acest lucru presupune asimilarea nutrientilor necesari dezvoltarii intrauterine a bebelusului. In plus, acest lucru poate influenta functia fertila a organismului.
Fructele si legumele proaspete trebuiesc consumate cu regularitate de ambii parteneri. Acestea contin suficiente vitamine necesare pentru ca sistemul reproducator sa functioneze normal. La barbat, consumul de fructe si legume influenteaza favorabil calitatea si cantitatea lichidului seminal. In plus, acestea contin un aport mare de acid folic, necesar a fi consumate atat de barbat, cat si de femei, prevenind astfel afectiunile de tub neural ale bebelusului. De asemenea, nutritionistii recomanda sa mananci cat mai colorat – rosu, galben sau verde – aceste produse contin o cantitate destul de mare de vitamine.
Laptele si produsele din lapte, ouale, carnea de pui, vita, curcan sau peste fac parte din alimentatia sanatoasa din preconceptie. In peste, barbatul va gasi necesarul de zinc, in asa fel incat spermatozoizii sa fie la fel de viabili, avand o mobilitate crescuta, necesara intalnirii ovulului pentru fecundare.
Chiar daca nu exista o demonstratie stiintifica din care sa rezulte faptul ca dieta hiperproteica poate determina infertilitatea organismului, medicii recomanda totusi ca femeia sa consume alimente cat mai diverse, avand introdusa in dieta zilnica atat proteine, cat si carbohidrati si grasimi sanatoase. Acizii grasi Omega 3 si 6 trebuiesc introdusi in alimentatia viitorilor parinti.
Evitati consumul de alcool, tutun si cafeina. Acestea influenteaza negativ functia fertila a organismului, intarziind sansele de a avea un copil.