Atunci cand treci la etapele diversificarii este indicat sa incerci sa tii cont de cateva recomandari medicale.
Potrivit medicilor, o mare parte dintre alimente pot fi digerate destul de greu de catre bebelusi si de aceea se recomanda ca ele sa fie introduse in alimentatia micutului dupa o anumita varsta. Cu toate acestea, este indicat sa incercati sa faceti distinctie intre alimentele grele si cele toxice, asa cum este cazul cartofilor prajiti, interzisi in anii mici ai copilariei.
De aceea, medicii te sfatuiesc sa eviti sa ii dai bebelusului alimente prajite. Acestea reprezinta un mediu destul de nociv pentru sanatatea organismului bebelusului. De cele mai multe ori, o astfel de metoda de preparare poate determina anumite afectiuni destul de grave, inclusiv aparitia unor tumori sau chiar dereglari ale sistemului endocrin.
Chiar daca va doriti sa ii indulciti viata bebelusului este indicat sa ezitati sa ii oferiti micutului zahar sau alimente care au un continut inalt de zahar. Acesta are o contributie nefasta asupra organismului, fortandu-i glanda pancreatica. Medicii sunt de parere ca zaharul poate fi luat destul de usor si sanatos din fructe dulci.
Tot medicii sunt de parere ca introducerea carnii in alimentatia bebelusului mai inainte de varsta de 5 luni poate sa ii atace sistemul sau metabolic. Nu trebuie sa uitam ca micutul nu se naste cu sistemul digestiv complet dezvoltat si de aceea este bine sa nu il fortam in niciun fel. Cu toate acestea, dupa varsta de 6 luni ii puteti introduce treptat carnea de pui, vita sau curcan.
Un alt aliment la fel de toxic este oul. Medicii iti vor recomanda sa ii introduci oul in alimentatie abia dupa primele sase luni de viata. Chiar si asa albusul este interzis pana la varsta de un anisor. Tot aici putem incadra si consumul de peste, recomandat dupa varsta de sapte luni.