Chiar daca in sarcina esti mai atenta la ce anume va trebui sa te feresti, uneori specialistii iti vor recomanda o gama destul de larga de alimente permise, care uneori pot face adevarate minuni atat cu tine, cat si cu bebelusul.
De aceea, atunci cand ai ramas insarcinata este indicat sa arunci o privire spre capacitatile de-a dreptul miraculoase ale alimentelor care iti pot asigura energia de care ai nevoie pe parcursul intregii zile. Chiar daca iti este destul de greu sa crezi, mai pot exista si astazi astfel de alimente miraculoase…
Legumele verzi
Varza, brocolli, spanac sau salata sunt destul de utile pentru sanatatea ta si a bebelusului, aducandu-ti aportul de vitamine de care ai nevoie in timpul sarcinii.
Sardinele
Indiferent de proprietatile miraculoase ale pestelui, acesta poate fi uneori stopat ca urmare a continutului de mercur ridicat. Insa, sardinele iti ofera beneficiile acizilor grasi Omega-3, necesar pentru dezvoltarea craniana a bebelusului.
Bananele
Desi au un aport caloric destul de ridicat, in realitate bananele sunt binefacatoare organismului uman. Chiar daca ai senzatia ca te ingrasa, acestea te ajuta, in realitate, sa iti reglezi retentia de apa din organism.
Cerealele
Pentru a prinde putere pe parcursul intregii zile ai nevoie de o astfel de sursa de fibre. De aceea, este indicat sa le consumi mai ales dimineata, la micul dejun.
Ouale
Consumate cu moderatie, ouale iti ofera o sursa eficienta de vitamine si minerale, necesare simtului vizual al bebelusului.
Carnea de vita
Cu un continut ridicat de vitamine B6, B12, B3, dar si de fier sau zinc, carnea de vita ajuta la dezvoltarea creierului bebelusului, dar si a sistemului sau nervos.
Nucile
Chiar daca nu se incadreaza printre preferintele tale, nucile reprezinta o sursa vie de vitamine si minerale, ajutand la dezvoltarea cerebrala a celui mic.
Sucul de portocale
Acesta iti poate asigura zilnic o doza destul de consistenta de calciu, vitamina D, vitamina C, potasiu, dar si acid folic necesar pentru dezvoltarea nervilor spinali ai bebelusului.
Laptele
Indiferent de apetitul pe care il ai pentru portia de lapte, zilnic va trebui sa consumi minim 250 ml intrucat acesta este o sursa vie de calciu si vitamine necesare atat tie, cat si dezvoltarii bebelusului.