Din postura de mama si decorator de interioare vin in ajutorul viitorilor parinti cu o serie de sfaturi despre amenajarea camerei nou-nascutului. Dupa primele 6 luni de viata, cand este recomandat ca bebelusul sa imparta dormitorul (dar nu si patul) cu parintii, este indicat ca acesta sa fie mutat intr-o camera proprie.
De regula, camera bebelusului este pregatita inainte de venirea lui pe lume. Pentru inceput va sugerez sa alegeti o tema de amenajare care poate avea la baza personaje din desene animate, din basme sau poate face trimitere la natura. Odata stabilit acest aspect, va indreptati atentia spre paleta de culori pe care urmeaza sa o folositi. Majoritatea camerelor copiilor sunt pline de culoare, dar pentru spatiul destinat nou-nascutului este mai bine sa ne limitam la culori neutre, calde, in tonuri deschise. Acest lucru nu ne limiteaza optiunile, putand personaliza ambientul apeland la: modele pe pereti realizate cu ajutorul unor sabloane, autocolant, tapet sau chiar o pictura murala.
Incaperea bebelusului nu trebuie sa fie aglomerata cu mobilier. Aveti nevoie de un patut – piesa de baza din aceasta camera, o comoda pe care asezati masuta pentru infasat, spatii pentru depozitarea hainelor, jucariilor, cartilor si un fotoliu sau o canapea. Este ideal ca in apropierea mesei de infasat sa pastrati obiectele folosite pentru toaletarea bebelusului.
Prezenta unui lampadar sau a unei veioze care sa ofere o lumina discreta este foarte importanta in aceasta incapere. De regula, patutul este inlocuit dupa varsta de trei ani cu un pat pentru o persoana, restul pieselor de mobilier putand fi pastrate in continuare si completate de altele noi, cum ar fi: o noptiera, un birou, rafturi.
Fiti creativi si practici cand amenajati camera nou-nascutului si ganditi-va la momentele minunate pe care urmeaza sa le peteceti aici in compania copilasului vostru.
Text: designer Irimescu Flavia Lorena
Tel.: 0747.666.473
https://www.facebook.com/flavialorena.irimescu?fref=ts
sursa foto: www.pinterest.com.