Odata cu venirea pe lume a nou-nascutului parintii incep sa isi faca o serie intreaga de preocupari referitoare la sanatatea si siguranta sa. Asa se intampla ca toti mai multi se intreaba daca animalul de companie mai poate fi pastrat.
Animalul de companie este considerat un membru destul de indragit de catre parinti. Odata cu venirea pe lume a nou-nascutului, statutul acestuia scade destul de mult, intreaga atentie concentrandu-se asupra cresterii si ingrijirii nou-nascutului, in conditii de maxima siguranta.
Specialistii avertizeaza asupra faptului ca animalele de companie pot reactiona intr-un mod destul de diferit, putand manifesta uneori o agresivitate necunoscuta de catre adulti. La fel ca si fiintele umane, animalele de companie pot resimti senzatii de gelozie, fapt care ii poate pune in pericol siguranta si sanatatea nou-nascutului.
Tocmai de aceea, atunci cand parintii doresc sa pastreze animalul de companie trebuie sa manifeste prudenta in acomodarea acestuia cu nou-nascutul. Niciodata micutul nu va trebui lasat singur in apropierea animalului intrucat atat din joaca, cat si din cauza agresivitatii acesta poate vatama sanatatea copilului, punandu-l intr-un grav pericol.
Pentru a preveni toate aceste lucruri este indicat ca animalul de companie sa se adapteze treptat cu cel mic. In cazul in care aveti prieteni cu copii ii puteti chema in vizita. In acest fel veti putea observa care sunt reactiile animalului si daca are starniri violente.
In cazul in care firea animalului tinde mai mult catre violenta, parintii nu trebuie sa il lase sa intre in contact direct cu cel mic, mai ales pentru ca nu cunosc cum anume va reactiona. In aceasta situatie este recomandat ca parintii sa nu il mai pastreze.
Mai inainte de aducerea nou-nascutului acasa este indicat sa va asigurati de sanatatea animalului de companie. Acesta trebuie sa fie vaccinat conform grilei de vaccinuri obligatorii si consultat de catre medicul veterinar.
Chiar si atunci cand este perfect sanatos, parintii trebuie sa evite ca micutul sa intre in contact direct cu animalul. De aceea, este de preferat ca animalul sa fie dresat sa stea jos si sa se joace cu propriile sale jucarii. De asemenea, acesta va trebui sa fie curat si periat in fiecare zi, mai ales in cazul in care firul de par este mai lung.