Fireste, atunci cand vrei sa devii mamica vei incerca sa calculezi pana si luna in care iti vei dori sa se nasca bebelusul tau.
Cu toate ca pentru unii, mai bine este ca micutul sa se nasca primavara, iar pentru ceilalti toamna sau iarna, natura isi va impune drepturile determinand conceptia bebelusului asa cum crede ea de cuviinta.
Daca facem o scurta analiza a nasterii animalelor vom observa ca acestea se nasc cu preponderenta in anotimpul cald pentru a fi feriti de frig si pentru a li se asigura mai multe sanse de supravietuire. De asemenea, un anotimp mult prea calduros va influenta capacitatea de a se reproduce a oamenilor. Asa ca, in cazul in care va ganditi sa concepeti vara, pe vreme de canicula, va trebui sa stiti ca sansele sunt destul de reduse tinand cont de faptul ca sperma nu va avea cea mai buna calitate. De aceea, statisticile demonstreaza ca in lunile iulie si august exista destul de putini bebelusi conceputi.
De asemenea, atunci cand avem de-a face cu o sursa crescuta de lumina vom putea spune ca se va putea influenta capacitatea feminina de a se reproduce, femeia devenind mai fertila decat de obicei.
Daca facem referire la statisticile medicale, vom putea vedea ca tot mai multi bebelusi sunt nascuti in lunile iulie si august, ceea ce demonstreaza ca acestia au fost conceputi toamna sau la inceputul iernii, in luna cadourilor. Chiar si asa vom putea spune ca barbatul va putea fi influentat in sens negativ in lunile mai calduroase ca urmare a incapacitatii de a produce sperma de calitate, pe cand femeia nu va avea ovulatie in lunile mai friguroase ca urmare a unui mediu mai intunecos.
Iar daca ne imaginam o vacanta alaturi de partener intr-o luna de toamna vom putea avea mai multe sanse sa concepem bebelusul pe care ni-l dorim intrucat scapam mai usor de stresul cotidian si suntem mai aproape unul de celalalt, petrecand mai mult timp impreuna.
Tot statisticile medicale ne sugereaza ca in lunile calduroase exista mai multe sanse ca procedeul de fertilizare in vitro sa dea roade intrucat lumina naturala este mai puternica.