Avantajele anesteziei epidurale sunt destul de numeroase, fapt care determina tot mai multe viitoare mamici sa o incerce. Durerile din timpul nasterilor naturale par a fi de nedepasit pentru majoritatea femeilor care sunt pe punctul de a aduce pe lume un copil. Tocmai de aceea, nu putine sunt cele care ii solicita medicului sa nasca sub anestezie epidurala, diminuand astfel durerile din timpul travaliului.
Anestezia epidurala ii confera mamei o mai mare siguranta in timpul nasterilor naturale, privind fara frica catre acest moment.
Un avantaj major al administrarii anesteziei epidurale in timpul nasterii este acela ca micsoreaza intensitatea dureroasa a travaliului, femeia putand parcurge mai usor perioada de contractii ori dilatarea colului. Cu ajutorul sau, viitoarea mamica poate sa isi canalizeze intreaga concentrare catre bebelus, reusind astfel sa isi stocheze energia pentru ceea ce va urma. Cu alte cuvinte, atunci cand travaliul este lung, dureros si epuizant, anestezia epidurala poate usura tot acest chin, micsorand durerile suparatoare din timpul travaliului.
Administrarea anesteziei epidurale ii permite mamei si momente de relaxare. In intervalul dintre contractii aceasta poate sa se relaxeze, pregatindu-si corpul pentru momentul expulziei si pentru venirea pe lume a micutului.
Alegerea anesteziei epidurale poate fi o optiune si in cazul nasterilor prin cezariana. Aceasta nu prezinta foarte multe reactii adverse, nici macar stare de somnolenta atat in timpul administrarii sale si nici dupa finalizarea operatiei. In plus, anestezia epidurala in cazul nasterilor prin cezariana iti ofera avantajul de a-ti tine in brate bebelusul inca din primele clipe de viata, putandu-i zari infatisarea la scurt timp dupa ce a fost extras din burtica.
Cu toate acestea, la alegerea anesteziei epidurale medicii vor tine cont de istoricul medical al pacientei. Nu mereu, alegerea sa este si cea mai potrivita solutie.
Ai trecut prin experienta unei nasteri sub anestezie epidurala? Impartaseste-ne ce ai simtit!