Una dintre cele mai noi metode de a aduce pe lume un bebelus este nasterea sub apa.
Nasterea sub apa reprezinta o metoda care ii poate asigura mamei o stare de relaxare, durerile fiind resimtite mult mai putin decat in cazul nasterii obisnuite.
Unul dintre avantajele nasterii sub apa este acela care are drept efect dilatarea colului uterin si micsorarea duratei si intensitatii travaliului. Intr-un cuvant, mediul acvatic usureaza respiratia mamei, determinand o nastere mai usoara decat te astepti.
Potrivit medicilor, nasterea sub apa nu prezinta riscuri circulatorii majore. De regula, tensiunea arteriala a mamei este tinuta sub control, usurand procesul de impingere.
Pentru a se asigura ca totul decurge normal, medicii vor tine gravida sub observatie. Astfel, vor fi monitorizate bataile cardiace si ori de cate ori exista vreo suspiciune ca sanatatea mamei si a copilului pot fi puse in pericol medicii vor schimba metoda de a naste cu o alta mai potrivita din punct de vedere medical.
In plus, in cazul nasterii in apa gravidei nu ii vor mai fi administrate tratamente pentru ameliorarea durerilor. Aceasta este una dintre metodele de a aduce pe lume un bebelus care nu implica realizarea epiziotomiei intrucat riscul rupturilor vaginale este destul de redus datorita relaxarii muschilor din aceasta regiune a corpului. Asadar, dupa nastere gravida va fi scutita de perioada lunga de recuperare dupa epiziotomie si de starea de disconfort generata de aceasta.
In ultime vreme, tot mai multe clinici pun accentul pe crearea unui ambient placut in timpul nasterii. Tocmai de aceea, multe respecta dorintele viitoarelor mamici oferindu-le muzica ori acceptand prezenta tatalui in incapere.