[imagebrowser id=399]Atunci cand tocmai ai trecut prin experienta traumatizanta a unui avort este posibil ca dorintele tale ulterioare de a fi mama sa nu iti mai reuseasca intrucat te poti confrunta cu infertilitate.
Cu toate ca un avort corect realizat nu va trebui sa vatame organele de reproducere ale femeii, in realitate repetarea unor astfel de proceduri poate conduce la infertilitate.
Avortul reprezinta o procedura medicala prin care o sarcina este intrerupta in evolutie fie in mod voit de catre mama, fie spontan. De obicei un asemenea lucru se poate realiza cu ajutorul unei interventii chirurgicale sau ca urmare a administrarii unei medicatii destul de puternice.
Potrivit medicilor, femeile care au trecut printr-un avort pot ajunge mai usor la varianta pierderii sarcinii prin avort spontan, riscul fiind mult mai ridicat intr-o asemenea situatie. Nasterea prematura, greutatea mica a copilului la nastere, placenta praevia sau declansarea unor hemoragii in primul trimestru de sarcina pot aparea ca urmare a realizarii unui avort mai inainte de sarcina.
Infectiile pe care femeia le-ar putea contracta in urma interventiei chirurgicale sau leziunile uterine pot conduce la infertilitatea acesteia de mai tarziu. Una dintre cele mai grave afectiuni cu care se pot confrunta femeile dupa avort este boala inflamatorie pelvina care poate determina anumite infectii destul de greu de tratat la nivelul colului uterin.
Ori de cate ori dupa avort apar sangerari puternice, dureri abdominale severe sau febra este indicat sa va prezentati la medic intrucat toate acestea pot genera infertilitatea, fiind periculoase pentru sanatate.
Foto: http://www.clinicaprovita.ro / http://centrulpuls.ro