Infectiile cu transmitere sexuala reprezinta cel mai mare factor de risc pentru nasterea unui copil sanatos. De aceea, efectuarea unor teste preliminare va inlatura expunerea la o stare de sanatate precara a nou nascutului dupa nastere.
Gonoreea sau Chlamydia reprezinta doua infectii foarte frecvente la femeile insarcinate. De regula Gonoreea nu are o rata de transmitere la fel de ridicata ca si Chlamydia care afecteaza cam o femeie dintr-un total de douazeci.
Desi cu debutul classic de roseata, mancarime, usturime, cele doua infectii pot avea un debut si mai spectaculos. De regula, efectuarea de teste de sange in timpul graviditatii va evidential in mod clar daca femeia este sau nu infectata cu o astfel de bacterie.
Efectuarea unui tratament chiar in timpul perioadei de graviditate este recomandat, eliminand riscurile ulteriore. De regula, o astfel de infectie nu va putea fi tratata in totalitate decat daca ambilor parteneri li se va administra tratament pentru o astfel de infectie. Tratarea unui singur partener, nu va avea nici un effect, intrucat infectia va fi pastrata de celalalt partener si transmisa ulterior celuilalt. Efectuarea unui al doilea set de analize va ajuta la siguranta vindecarii.
Riscurile nasterii unui copil cu probleme este destul de ridicat. De regula, o astfel de infectie va fi transmisa de catre mama bebelusului in momentul nasterii. Odataa transmisa, infectia va cauza probleme oculare severe bebelusului. Riscul de nastere a unui bebelus cu probleme pulmonare va fi la fel de mare in cazul unui nasteri naturale. De aceea, medicul va recomanda nasterea prin operatie cezariana.
In zone cu risc crescut, efectuarea de teste Hiv este obligatorie. De multe ori medicul va recomanda eectuarea unui astfel de test, pentru eliminarea riscurilor transmiterii infectiei la fat. Depistarea din timp a unei astfel de probleme grave, va conduce la administrarea unui tratament care poate inlatura riscul infectarii copilului cu infectia HIV.
Bolile cu transmitere sexuala reprezinta infectii destul de serioase ce pot pune intr-un real pericol starea de sanatate a copilului. De aceea, simpla vizita la medic, luna de luna, va va indica efectuarea unor teste serioase in acest sens, ducand catre descoperirea din timp a unei astfel de infectii, dar si tratarea ambilor parteneri.
Articol realizat de Tatiana Tuţă