Atunci cand alimentatia micutului tau va fi imbogatita de alte suplimente alimentare este necesar sa cunosti modul de preparare a celor mai simple, dar esentiale alimente de inceput pentru bebelus.
Iata cateva sfaturi pentru prepararea branzicii de vaci pentru copii:
– achizitioneaza de la farmacie 8 tablete de calciu lactic si adauga-l intr-un litru de lapte dulce de vaca bine fiert inainte;
– cand laptele da in clocot amesteca-l si lasa-l circa o jumatate de ora, apoi strecoara-l printr-untifon des bine igienizat;
Intr-un astfel de mod vei obtine o branzica de care poti fi sigura ca este cu siguranta naturala, preparata cat mai igienic cu putinta pe baza unei retete care nu implica adaugarea de E-uri alimentare.
Branzica poate fi obtinuta si prin adaugarea unui iaurt intr-un litru de lapte cald, dar bine fiert inainte. Se amesteca bine, apoi se lasa circa 30 de minute, dupa care se va strecura printr-un tifon des si bine sterilizat.
Calciul lactic indicat in prima metoda poate fi inlocuit cu circa 8 lingurite de zeama de lamiae. Se adauga zeama de lamiae putin cate putin, amestecandu-se in continuu. Laptele se va lasa circa o jumatate de ora, apoi se va strecura, obtinandu-se branzica de vaci pentru copii.
Pentru a fi siguri de pastrarea acesteia se va lasa la rece, consumandu-se in maxim 2-3 zile de la preparare.
Articol realizat de Tatiana Tuţă