Buget pentru bebeluș: 5 modalități de economisire a banilor
Sursa photo:
https://unsplash.com/photos/_omJTSRkqF8
Ai aproape 10 luni la dispoziție ca să te pregătești pentru sosirea micuțului tău. Gândește-te la toate lucrurile distractive pe care trebuie să le cumperi: cărucior, ținute drăguțe și jucării de toate formele și dimensiunile. În entuziasmul sosirii bebelușului, mai mult ca sigur vei dori să ai un baby shower cu tot ce este mai nou și mai frumos pentru micuț.
Înainte de a investi, însă, în toate lucrurile necesare pentru cel mic, gândește-te la economiile pe care trebuie să le faci, pentru că toate cheltuielile pentru nou-născut se vor acumula cu rapiditate. Iată 5 modalități prin care poți economisi bani în așteptarea venirii pe lume a copilului tău.
1. Evită nevoia de a cumpăra totul simultan
Ca nouă mămică dorești ca bebelușul tău să aibă totul și aceasta este o dorință de înțeles. Economisește bani și stres, fără a ceda acestei dorințe. Gândește-te la nevoile imediate pentru nou-născut și achiziționează doar ceea ce va avea nevoie copilul tău în primele luni de viață. Un exemplu ar fi un scaun masă înalt. Un scaun înalt nu este necesar imediat, deoarece bebelușul nu va putea sta singur în el în siguranță. Cu toate acestea, scaunele înalte sunt încă o achiziție populară și costisitoare pe care multe mămici o fac înainte de a naște un copil.
Poți reduce acest cost cumpărând alt lucru util precum un landou, pe care îl poți fixa într-un scaun de masă. Nici landoul nu poate fi folosit în siguranță încă din primele zile de viață, însă poate fi o foarte bună opțiune pentru a economisi spațiu și bani, până în momentul potrivit.
2. Obține monstre gratuite de la medicul pediatru
Pe măsură ce te apropii de sosirea pe lume a celui mic, vei face numeroase vizite la medicul pediatru pentru a găsi răspunsuri la întrebările pe care le-ai putea avea. Privește acest lucru ca o modalitate de a cere orice mostră pe care medicul ți-ar putea-o oferi.
Majoritatea medicilor pediatri dispun de mostre de lapte praf sau scutece, printre multe altele. Este puțin probabil să aibă la dispoziție prea multe, cu atât de multe viitoare mămici în vizită zi de zi, însă vor fi suficiente cât să economisești bani în primele câteva săptămâni.
3. Ai în vedere și varianta împrumutului
Întreabă-ți prietenii sau rudele care au copii deja mari dacă dispun de hăinuțe sau lucruri utile pe care nu le mai folosesc. Majoritatea vor fi mai mult decât fericiți să-ți împrumute haine pentru copii și alte echipamente, precum o masă pentru schimbarea scutecelor bebelușului, un scaun masă, un landou, un cărucior sau genți pentru bebeluși.
4. Optează pentru haine second-hand sau la reduceri
Multe mămici aflate la prima sarcină nu înțeleg cât de repede cresc nou-născuții și cât de puțin vor purta hăinuțele. Poți economisi cu ușurință cumpărând haine second-hand.
Există o mulțime de magazine pentru a le obține: târguri cu haine la reducere, magazine second-hand, prieteni sau membri ai familiei. Târgurile de haine sunt modalități excelente de a găsi haine pentru evenimente speciale, pe care copilul tău e posibil să ajungă să le poarte doar o dată. Mai mult decât atât, dacă intenționezi să ai și alți copii, poți salva hainele și pentru următorul copil.
5. Încearcă să reduci costurile suplimentare
Atunci când aștepți venirea pe lume a celui mic vei fi nevoită să reduci costurile suplimentare și să economisești cât mai mulți bani. De exemplu, mesele în oraș, evenimentele sau hainele scumpe ar trebui să se regăsească în lista cu lucruri la care ar trebui să tai din buget.
Rezumă-te la o singură masă în oraș pe săptămână și optează pentru varianta de a găti acasă, cu atât mai mult cu cât va fi nevoie să o faci și pentru cel mic, la un moment dat. În ceea ce privește evenimentele, pe acestea le vei rări involuntar, odată cu avansarea sarcinii și apropierea momentului mult așteptat. Cât despre shopping, poți oricând opta pentru rochii mai ieftine la promoție sau reducerile din extrasezon.
A avea un copil este, fără îndoială, o experiență costisitoare. Cu toate acestea, cu puțină planificare și creativitate poți economisi bani suficienți înainte de finalul celor 9 luni.