Caderea dintilor de lapte poate deveni un pericol pentru sanatatea copilului.
Incepand cu varsta de cinci-sase anisori, apare fenomenul caderii dintilor de lapte, acestia fiind inlocuiti cu dintii sanatosi si permanenti.
Potrivit medicilor stomatologi, in perioada caderii dintilor de lapte parintii vor trebui sa manifeste mai multa grija fata de copiii lor, insotindu-i la stomatolog. In acest mod copiii sunt supravegheati medical, evitand astfel eventualele pericole.
Caderea dintilor de lapte in timpul somnului poate reprezenta un fenomen de-a dreptul periculos pentru sanatatea copilului. In multe cazuri, dintii de lapte sunt inghititi de catre copii, existand riscul ca acestia sa se sufoce. In timpul somnului exista posibilitatea ca dintii de lapte sa intre pe traseul cailor respiratorii, putandu-se sufoca in somn. Extragerea dintilor de lapte de la nivelul cailor respiratorii se va face foarte greu, in multe cazuri prin interventie chirurgicala, copilul ramanand o perioada de timp sub supravegherea medicului.
Asadar, parintii vor trebui sa isi monitorizeze copiii cu mare atentie, uitandu-se permanent la dantura acestora. Ori de cate ori un dinte se misca vor trebui sa mearga la medicul stomatolog pentru extragerea sa. In cazul in care dintele nu este scos la timp pot aparea anumite infectii la nivelul gingiei, dar si o crestere nepotrivita a celuilalt dintisor.