[imagebrowser id=74]Vaccinarea reprezinta cea mai eficienta masura de prevenire a bolilor infectioase.
Acestea administrandu-se incepand din prima zi de viata, pana la varsta de 14 ani. Acestea sunte cele 7 vaccinuri obligatorii in tara noastra, administrandu-se impotriva: tuberculozei, poliomielitei, rujeolei, difteriei, hepatitei B, tusei convulsive si tetanosului.
Vaccinarea antipoliomielitica si vaccinarea antidifterica, antitetanica si antipertusis cuprinde cinci doze de vaccin. Primele patru doze se aplica simultan la virsta de: la 2 luni, la 4 luni, la 6 luni, la 12 luni. Ultima vaccinare antipoliomielitica se face la varsta de 9 ani, in campaniile scolare (mai exact in clasa a III-a).
Vaccinul antirujeolic se administreaza in doua doze, una la 9 iar cealalta la 11 luni la medicul de familie si la 7 ani in campaniile scolare (mai exact in clasa I).De asemenea sunt administratem, cate o doza de vaccin antidifteric si una de antitetanic , asta in timpul campaniilor scolare de vaccinare la varsta de 7 ani (mai exact in clasa I) si la varsta de 14 ani (mai exact in clasa a VIII-a). Campaniile de vaccinare scolare desi sunt extrem de importante pentru copii nostri sunt destul de controversate. Vaccinarea ajuta la protejarea si sporirea imunitatii copilului, de aceea este foarte important ca ei sa le accepte. Multi copii sunt foarte speriati de vaccinurile scolare, dar poti fi ajutati de catre parinti cu sfaturi ca ei sa poata trece peste aceasta incercare.
Foto: www.superbebe.ro / www.observatorbn.ro