Dulciurile pot deveni daunatoare atat pentru sanatatea copilului, cat si pentru cea a adultului datorita continutului sporit de zahar. Cu toate acestea, tinand cont de tentatiile din chioscuri, magazine si cofetarii, tot mai multi parinti se intreaba cand anume sa ii introduca copilului in alimentatie dulciuri.
Cu toate ca ai facut deja primii pasi in diversificare, dulciurile sunt nerecomandate copiilor mai mici de doi anisori. In cazul in care ii veti da copilului dulciuri la o varsta mai mica va veti putea confrunta cu o problema destul de greu de combatut, aceea de a nu mai dori sa manance mancarea gatita inainte de cubuletul de ciocolata. De aceea, pana la varsta de doi anisori medicii va sfatuiesc sa incercati sa ii inlocuiti pofta de dulciuri cu consumul de fructe dulci, de sezon. In acest fel veti putea fi sigura ca zaharul continut de fructe nu ii va fi in niciun fel daunator copilului, fiind unul cu un continut natural.
Atunci cand copilul a implinit deja doi anisori poti introduce linistita in alimentatia acestuia dulciurile, insa fara sa faci abuz. Chiar si la aceasta varsta medicii sunt de parere ca parintilor le revine responsabilitatea de a le da copiilor lor dulciuri cat mai sanatoase. Asa ca, mai inainte de a cumpara un produs va trebui sa incerci sa ii citesti eticheta. In cazul in care aveti de-a face cu un produs mai scump, fara continut de conservanti sau coloranti incercati sa i-l oferiti copilului spre siguranta si sanatatea acestuia.
De asemenea, prepararea dulciurilor in casa reprezinta cea mai optima solutie pentru intreaga familie, potrivit spuselor medicilor. In acest fel, conservantii si colorantii vor putea fi evitati, iar reteta de preparare va contine cele mai sanatoase produse pe care le achizitionati cu multa atentie.