Au nevoie cu adevarat, deja, copiii de carne?
Carnea asigura nutrienti importanti pentru o crestere sanatoasa.
Nutritionistii sunt de acord ca copiii mai mari de 6 luni au nevoie de carne. Acesta este momentul in care depozitul de fier, pe care copiii si l-au creat in burtica mamei, este epuizat si fierul trebuie absorbit din hrana, pentru ca corpul nu-l poate produce de unul singur.
Dar ce face, de fapt, fierul din carne?
Carnea este sursa ideala de fier, deoarece fierul din carne este in mod special usor disponibil pentru corp.
Poate ca deja va puneti intrebarea urmatoare – De ce este fierul atat de important pentru o crestere sanatoasa? Nu este posibil si fara? Pentru un sugar, fiecare deficit din acest oligoelement va avea impact asupra sanatatii sale. Fierul este un component al celulelor rosii ale sangelui, care asigura transportul oxigenului prin organism catre celule. Celulele au nevoie de oxigen pentru a produce energie pentru corp. Majoritatea oxigenului este necesar pentru creier. Din aceste motive, fierul este in mod special important pentru dezvoltarea mentala a sugarului.
Cu HiPP puteti fi siguri ca, in toate produsele, se foloseste doar carne de calitate organica strict controlata,
carne care provine de la animale crescute in conditii corespunzatoare fiecarei specii.
Mai mult, piureurile cu legumele HiPP si meniurile cu carne si legume HiPP sunt imbogatite si cu ulei organic din seminte de rapita. Acesta reprezinta una dintre cele mai bune surse vegetale de acizi grasi Omega-3. Uleiul din seminte de rapita contine cantitati ridicate de Omega-3 – de 10 ori mai mult, de exemplu, fata de uleiul de masline – iar structura favorabila de acizi grasi a uliului din seminte de rapita este foarte eficienta in a ajuta corpul sa proceseze acesti acizi grasi Omega-3 esentiali. Un efect secundar favorabil este acela ca uleiul din seminte de rapita, utilizat in hrana pentru sugari, este suficient de moderat pentru a nu afecta gustul mancarii – un avantaj clar pentru micutii gurmanzi.