La varstele fragede de numai cateva luni, bebelusii sunt tentati sa incerce cele mai delicioase gusturi. Insa, nu de putine ori, noi, parintii, suntem pusi in dificultate.
La alegerea carnii pentru bebelus, multi parinti se intreaba ce anume i se potriveste copilului lor. Esentiala pentru dezvoltarea fiecaruia dintre noi, carnea devine un aliment indispensabil si atunci cand vine vorba de alimentatia copilului.
Insa, in cazul in care o veti introduce mai devreme decat va recomanda medicul specialist aceasta ar putea conduce la alergii si chiar la obezitate. De aceea, in cazul in care unul dintre parinti sufera de alergii este indicat sa evitati sa ii introduceti in alimentatie carnea pana la varsta de 8 luni.
In momentul in care medicul va recomanda introducerea carnii este indicat sa o faceti cu mare prudenta. Ca orice aliment si carnea va trebui introdusa cu grija, fara a o amesteca cu vreun alt aliment nou introdus, dar si treptat. In acest fel, in prima zi ii veti introduce cate o lingurita de carne bine pasata in asa fel incat bebelusul sa fie ferit de riscul de a se ineca, iar incepand cu cea de-a doua zi, portia se va dubla, ajungandu-se astfel la dozele potrivite varstei sale.
Pentru inceput medicii recomanda carnea de vita, pui sau curcan. Celelalte sortimente vor trebui sa mai astepte ceva vreme pana cand vor fi introduse in alimentatie. Carnea de rata sau de gasca va trebui introdusa numai dupa varsta de doi anisori intrucat este destul de grasa. La fel este si cazul celei de porc care va fi introdusa numai dupa trei anisori.
Cum o preparam?
Prepararea carnii se va face fie prin fierbere, fie la cuptor sau rotisor, fie la gratar. Este indicat sa evitati prajirea acesteia pentru a preveni eventualele indigestii ale bebelusului.