Alimentatia copilului reprezinta punctul de temelie pentru sanatatea acestuia.
Un regim alimentar sanatos, bogat in vitamine si minerale ii creaza o imunitate destul de puternica micutului tau, ferindu-l de imbolnaviri pe tot parcursul anului.
Introducerea zilnica a fructelor si legumelor in alimentatia copilului elimina deficitul de vitamine ce ar putea surveni odata cu schimbarile sezoniere. Din fructe si legume copiii se pot vitaminiza aproape perfect. Cu toate acestea, nu este indicat sa creati un regim alimentar avand la baza doar aceste alimente.
Consumul de lapte, oua, branza este obligatoriu inca din momentele de debut ale diversificarii si pana la maturitate. Fiind in crestere, copilul are nevoie de o cantitate mai mare de proteine pe care o va lua din aceste produse, dar si dintr-o dieta bogata in carne slaba, sanatos preparata.
Pestele, prin continutul de acizi grasi esentiali trebuie consumat de copil cu regularitate, fiind necesar in primul rand pentru dezvoltarea memoriei si a abilitatilor neurologice.
Chiar daca pare surprinzator, fiecare copil are nevoie de …ceva dulce. Glucidele ajuta la mentinerea sanatatii organismului. Tocmai de aceea, nu trebuie sa evitati sa ii oferiti fructe, prajituri preparate in casa din ingrediente sanatoase, biscuiti. Incercati sa evitati dulciurile din magazine, cu un continut crescut de zahar, conservanti si E-uri periculoase pentru sanatate.
Modul de preparare al mancarii este important pentru mentinerea sanatatii copilului. Medicii recomanda sa evitati prajelile, rantasurile, fast-food-urile, alimentele prea grase, sarate ori foarte dulci. Incercati sa ii preparati copilului mancarea in casa, din ingrediente sanatoase, evitand mesele la restaurant ori alimentele conservate.