[imagebrowser id=1145]Prima imbratisare reprezinta pentru tot mai multe dintre femei cel mai asteptat moment de dupa nastere. De aceasta data, dorintele sale din timpul sarcinii ajung sa se concretizeze, proaspata mamica tinandu-si in brate pruncul mult asteptat.
Cu toate ca prima imbratisare reprezinta un moment de maxima incarcatura emotionala, aceasta poate fi definita ca fiind punctul cheie in debutul oricarei relatii, dar si o nevoie exclusiva a bebelusului, aflat intr-o stare de nesiguranta.
Sederea sa in uterul mamei i-a oferit micutului sentimentul de siguranta, apropiere si incredere. Odata ce nasterea se produce are loc expulzia sa din abdomenul mamei si intrarea efectiva a acestuia intr-o lume plina de necunoscute, total diferita de cea in care a supravietuit pe parcursul celor noua luni de sarcina.
Asadar, prima imbratisare pe care mama i-o ofera nou-nascutului ii aduce acestuia aceleasi sentimente de iubire pe care le-a trait in pantecul sau, dar si regasirea cu cea mai draga fiinta, cea care l-a protejat in pantec pe toata perioada sarcinii. Cu alte cuvinte, importanta acesteia este covarsitoare atat pentru mama, cat si pentru nou-nascut. Ambii se vor simti fericiti, impliniti si marcati de sentimente de iubire. In acest mod relatia dintre mama si copil se va intari si mai mult, prima imbratisare, la fel ca si prima mangaiere ori primul sarut al pruncului nasc sentimente materne greu de definit, starnind o iubire imensa, dar si dorinta de ocrotire a bebelusului pe tot parcursul vietii sale. In aceasta clipa, legatura dintre cei doi pare a fi una de nedespartit.
Chiar din clipa nasterii sale, cel mic isi va cauta cu nerabdare mama, cunoscandu-i mirosul, respiratia si vocea sa calda. Ori de cate ori mama se va afla in preajma sa, atunci acesta va uita de suparari, dar si de starea de anxietate care i-o confera chiar mediul in care se regaseste.