[imagebrowser id=394]Contaminarea copilului cu limbrici reprezinta o problema pe cat de frecventa, pe atat de greu de depistat si mai ales de tratat. Cu toate acestea sanatatea copilului este pusa intr-un pericol major in cazul in care acesta are limbrici.
De regula, contaminarea copilului cu limbrici are loc datorita unei igiene precare. Jocul in nisip, atingerea catelului, ingerarea unor legume sau fructe nespalate, precum si portul unor haine contaminate reprezinta modalitati prin care copilul poate capata larvele limbricilor care se vor maturiza ulterior in intestinele copiilor.
Ori de cate ori copilul are limbrici veti putea observa anumite simptome:
- Stare de tuse;
- Dureri sau crampe abdominale;
- Un somn nelinistit pe tot parcursul noptii.
Cu toate ca nu face parte din categoria medicamentelor, usturoiul reuseste sa lupte destul de bine pentru combaterea limbricilor. Fie in stare pura, fie sub forma de mujdei, copilul va trebui incurajat sa consume cat mai mult usturoi, oferindu-i in acest fel o sanatate de fier.
O alta modalitate prin care va puteti feri copilul de limbrici este mentinerea igienei destul de serioase. Spalatul pe maini si pe ochi nu reprezinta principalele elemente pe care ar trebui sa le iei in calcul intr-o asemenea situatie. Este indicat sa incerci sa mentii o curatenie destul de bine pusa la punct pentru ca limbricii sa nu isi faca aparitia.
De asemenea, in cazul in care aveti un catel sau o pisica este indicat sa ii tineti mai la distanta de copil. In cazul in care copilul interactioneaza cu acestia este bine sa le faceti vaccinuri cat mai des in asa fel incat sa fiti siguri ca animalele nu sunt purtatoare ale unor astfel de paraziti.
Ori de cate ori aveti o suspiciune din care rezulta ca propriul copil ar putea avea limbrici este bine sa va prezentati la medicul specialist in vederea recoltarii unor probe pentru efectuarea analizelor de specialitate, dar si pentru prescrierea unei medicatii corespunzatoare.
Foto: http://depici.ro / http://www.digestie.ro