Majoritatea femeilor sunt curioase sa afle cat mai au pana la menopauza pentru a-si putea planifica din timp viata sexuala si conceperea unui copil.
Potrivit cercetatorilor americani orice femeie intra la menopauza in functie de mostenirea genetica pe care o detine mai ales din partea mamei.
Femeile care vor sa cunoasca cat mai au pana la menopauza vor trebui sa poarte o discutie cu mamele lor pentru a afla cand au intrat acestea intr-o astfel de perioada. In cazul in care mamele au intrat mai devreme la menopauza atunci numarul de ovule pe care il mai detine organismul femeii este destul de mic, perioada fertila a acestora intervenind cam la aceeasi varsta.
Mai multi experti din Danemarca interesati de identificarea perioadei in care va surveni menopauza au incercat sa realizeze o serie de studii efectuate pe un numar destul de mare de femei. Acestia au avut in vedere efectuarea unor analize la sange pentru a depista nivelul hormonului anti-Mullerian. De asemenea, cercetatorii au efectuat si numararea foliculilor antrali. In acest mod s-a putut depista cu aproximatie cand vor intra la menopauza femeile supuse testarii.
Femeile au inca de la nastere un depozit de ovule, organismul eliberand cate unul in fiecare luna incepand de la prima menstruatie si pana la intrarea in menopauza.
Asadar, pentru a afla cat mai au pana la menopauza, femeile isi vor putea face doua analize in vederea depistarii nivelului hormonului anti-Mullerian, precum si cea a numararii foliculilor antrali.
Potrivit cercetarilor, femeile ale caror mame au intrat mai devreme la menopauza au valorile acestor analize destul de scazute. Intr-un cuvant, in majoritatea cazurilor functioneaza mostenirea genetica transmisa de catre mama.
Pentru a preintampina eventualele probleme generate de instalarea menopauzei este indicat sa va planificati o sarcina mai devreme si sa nu asteptati sa treceti de varsta de 35 de ani pentru a deveni mama.