Persoanele gospodare stiu mereu la ce sa fie atente atunci cand isi aleg sculele / uneltele pe care le folosesc prin gospodarie. Cei care sunt insa la inceput de drum atunci cand vine vorba de acest aspect vor intampina cateva probleme, deoarece nu stiu exact care sunt criteriile dupa care sa se orienteze pe o piata care este plina ochi de aparate care mai de care mai interesante si utile.
Astazi noi ne vom indrepta atentia catre polizorul unghiular, sau flex cum il stiu majoritatea. Asta pentru ca, desi e destul de frecvent intalnit in gospodaria noastra, foarte putini sunt cei care intr-adevar stiu cum sa aleaga un model care sa le satisfaca pe deplin toate cerintele pe care le au. Chiar daca in online sunt foarte multe surse de documentare, precum https://polizorunghiular.com/, corecta informare lipseste, deoarece nu este luata in serios si se merge pe principiul „cumpara asta, ca mi-a zis mie X ca el face treaba buna cu el”. Da, dar poate X nu are aceleasi nevoie pe care le ai tu, deci e complet irelevanta recomandarea.
Polizorul unghiular / flexul nu trebuie sa lipseasca din trusa de scule a unui barbat, mai ales daca este genul caruia ii place sa mai mestereasca una alta prin gospodarie. Asta pentru ca utilitatea sa e una destul de ridicata. Asigura-te insa ca te documentezi corespunzator. Nu conteaza ca o sa cumperi un polizor unghiular pentru hobby, unul profesional sau semiprofesional – e bine sa stii chiar de la inceput ce sa alegi, nu sa mergi pe ghicite sau pe simple recomandari facute de prietenii tai.
Acestea fiind spuse, la ce ne uitam inainte de a scoate banii din buzunar? E bine sa stii ca un prim criteriu de alegere a unui polizor unghiular este reprezentat de tipul alimentarii. Majoritatea dintre noi cumpara modele alimentate electric, care necesita sa fie in permanenta conectate la o sursa de curent. Motivul este unul cat se poate de clar: sunt mult mai puternice. Exista insa si modele care sunt alimentate de un acumulator. Acesta are ca avantaj mobilitatea mare pe care ne-o ofera, insa suntem putin limitati din punct de vedere al autonomiei si a timpului total necesar reincarcarii complete.
Iti va fi foarte usor sa te hotarasti asupra unei categorii anume in momentul in care stii exact care sunt asteptarile tale de la un astfel de aparat. Daca nu ai de lucrat pe perioade lungi de timp si ai nevoie sa te poti misca liber, atunci cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre un model cu acumulator. Insa in toate celelalte cazuri noi iti recomandam sa optezi pentru un polizor unghiular alimentat electric. Este puternic si te vei folosi de el intr-un numar mult mai mare de situatii. In plus, poti oricand sa cumperi un prelungitor care sa te mai ajute sa scapi de limitarile impuse de lungimea cablului din dotarea sa.
Multe persoane isi pun problema daca vor exista probleme in cazul in care sunt stangace. Ei bine… majoritatea modelelor sunt create astfel incat tu sa poti muta cu usurinta manerul in functie de cum iti pica tie mai bine, deci nu trebuie sa iti faci foarte mari probleme legate de acest aspect.
Urmatorul pas este sa te uiti la dimensiunile discurilor pe care le suporta. Nu te lua dupa ce spun toti „cunoscatorii”, ca este vorba de acelasi sistem de prindere in cazul tuturor modelelor, deci putem folosi orice tip de disc, fie el mare sau mic. Recomandarea noastra este sa citesti cu atentie instructiunile si sa nu folosesti un disc care sa depaseasca diametrul maxim care este mentionat in fisa tehnica a produsului. In caz contrar creste considerabil riscul de producere a accidentelor.
Alte aspecte de luat in considerare sunt puterea motorului (care poate varia intre 500 si 3000 W, deci o sa alegi in functie de situatiile in care te vei folosi de flex), numarul de rotatii pe minut, accesoriile primite la pachet, precum si elementele de siguranta aflate in dotarea flexului.