[imagebrowser id=504]Dereglarile hormonale din timpul sarcinii pot determina o stare de depresie in tot acest timp. Asadar, bucuria unei sarcini poate fi umbrita de aceste stari de depresie, greu de controlat.
In cazul in care nivelul hormonal sufera modificari destul de mari gravida se va putea confrunta cu o stare de depresie destul de neplacuta, grijile, supararile, gandurile negre invadandu-i creierul oriunde s-ar afla.
Depresia din timpul sarcinii este destul de periculoasa atat pentru mama, cat si pentru copil. Cu toate acestea, specialistii considera ca depresia se poate datora mai multor cauze:
- Tratamentelor de fertilitate facute inainte de a avea un copil;
- Sarcini pierdute;
- Lipsa comunicarii in cuplu;
- Probleme in timpul sarcinii;
- Stresul de la serviciu.
Depresia in timpul sarcinii se poate manifesta prin:
- Suparari fara niciun motiv;
- Plans fara motiv;
- Stare de oboseala permanenta;
- Lipsa poftei de mancare;
- Libidou scazut;
- Insomnie;
- Stare de anxietate, panica;
- Schimbari bruste de temperament.
Depresia in timpul sarcinii poate fi remediata cu ajutorul sfaturilor specialistilor. Asa ca, ori de cate ori treci prin astfel de stari este indicat sa te adresezi medicului specialist in vederea prescrierii unui tratament adecvat. A lua la intamplare anumite medicamente care te ajuta sa te calmezi nu te va putea ajuta absolut deloc, din contra ii vei putea face rau bebelusului. In cazul in care iti dai seama ca treci printr-o stare de depresie este indicat sa le comunici tuturor celor din jur ceea ce simti. In acest mod te vei putea simti eliberata si vei putea primi sprijinul celor din jur.
Foto: http://depici.ro / http://www.perfectlady.ro