Asa cum spuneam si in articolele precedente, nu toti parintii se simt pregatiti sa ii introduca celui mic alimentele corespunzatoare fiecarei luni de diversificare. Starea de necunoastere, dar si frica pentru ca cel mic sa nu pateasca ceva, sa ii fie afectata sanatatea mai ales din punct de vedere digestiv, ii fac pe parinti sa fie reticenti si mai ales speriati in fata unui asemenea pas.
Luna a sasea de viata a bebelusului este o varsta perfecta pentru introducerea unor alimente cat mai bogate in nutrient. Asa ca, hai sa continuam…Dup ace bebelusul s-a obisnuit cu fructele, dar si cu supele strecurate puteti trece la supele cu legume pasate.
Asadar, dati apa in fiert, apoi adaugat ardeiul, morcovul, pastarnacul, dovlecelul, telina, ceapa si cartoful si fierbeti-le foarte bine. Dupa fierbere decojiti ardeiul si puneti intr-un bol toate legumele pe care urmeaza sa le pasati foarte bine. La sfarsit adaugati zeama de legume putin cate putin si amestecati in asa fel incat pasta sa se poata omogeniza cu zeama. Adaugati o cantitate corespunzatore pentru ca supa sa fie putin mai grosuta, dar nu asemenea unui piure. L a sfarsit puteti adauga un praf de sare, in cantitate mica.
Modul de hranire al bebelusului se va face de asemenea treptat, pornind de la o lingurita, apoi doua, trei, cu cate una mai mult in fiecare zi. Dupa circa o saptamana se va adauga in supa de legume pieptul de pui. La inceput, cel mic va manca doar zeama de la pui, amestecata in supa de legume. Dupa o saptamana se va putea trece la pasarea carnii de pui in supa, bebelusul fiind capabil sa digere.
Iaurtul va putea fi introdus bebelusului spre sfarsitul lunii a sasea. Dar, atentie, nu ii administrati bebelusului iaurturi de fructe, ci numai naturale. Dac bebelusul nu accepta gustul acrisor al iaurtului, puteti adauga biscuite pasat sau chiar fructe pasate in casa de catre dumneavoastra.
Asadar, meniul zilei va fi urmatorul:
7.00 – laptic;
10.00 – un fruct cu biscuite + laptic;
13.00 – supa+laptic;
16.00 – iaurt+laptic;
19.00 – cereale cu lapte;
22.00 – lapticul de seara.
Sucul de fructe si apa vor fi introduce intre mese.