Regurgitarea apare frecvent in cazul nou-nascutilor si al bebelusilor in varsta de cateva luni. Acest fenomen apare mai ales din cauza imaturitații sistemului digestiv al copilului si, de obicei, trece de la sine. Iata ce te sfatuim noi sa faci in cazul regurgitarii puternice a sugarului.
- Conform cercetarilor regurgitarea apare la 50% dintre sugari. Cei mai afectati sunt copiii mai mici de 3 luni. De obicei regurgitarea se remite spontan pana la varsta de 12-14 luni.
- Atunci cand copilul este alaptat la san, trebuie sa asiguri orientarea corecta a acestuia la san (capul ar trebui sa fie mai ridicat decat picioarele) pentru ca laptele sa nu alunece prea repede. Ai putea incerca sa mulgi o cantitate mica de lapte chiar inainte de alaptare.
- Daca cel mic este hranit cu biberonul, trebuie sa urmaresti unghiul la care este pozitionata sticla. De asemenea ai grija ca nici gaura tetinei sa nu fie prea mare. Este mai bine sa-ti hranesti bebelusul mai des, dar in cantitati mai mici, atunci cand ii dai lapte praf.
- Daca sugarul tau regurgiteaza in jet, dar ia bine in greutate, ar trebuie sa adopti urmatoarea metoda: in timp ce il hranesti, fa pauze dese si incearca sa-l ridici in pozitie verticala pentru a elimina aerul inghitit.
- Dupa hranire este mai sigur sa asezi copilul in pat cu ceva mai inalt sub cap (de exemplu o paturica) decat sa stea pe ceva plat. Incearca sa nu faci miscari bruste cu copilul dupa hranire.
- In cazul in care, din cauza regurgitarii puternice, nou-nascutul ia prost in greutate, ar trebui sa consulti medicul pediatru, care iti poate recomanda anumite investigatii pentru a afla cauza exacta.